Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Στήριξη Παπανδρέου σε Γ.Ραγκούση για τους χειρισμούς στο θέμα των ταξί

«Με διάλογο, αλλά το επάγγελμα θα ανοίξει»

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των ιδιοκτητών στο Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση των ιδιοκτητών στο Σύνταγμα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Παρέμβαση για το θέμα των ταξί έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το πρωί της Τετάρτης. Ο Γ.Παπανδρέου, στηρίζοντας την επιλογή του Γ.Ραγκούση, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των ταξί υπεύθυνη στάση. «Θα γίνει διάλογος και θα προχωρήσουμε με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ταξί» σημείωσε. Συνάντηση από τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Είναι σταθερή η θέση μας για απελευθέρωση με κανόνες. Και είναι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει το διάλογο. Θα ακούσει η κυβέρνηση. Καλώ τους ιδιοκτήτες να συνεργαστούν σε μια κρίσιμη περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης. Θα προχωρήσουμε με στόχο να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών των ταξί».

Παράλληλα, ο πρωθυπουγός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν φοβήθηκε να τα βάλει με συντεχνίες και συμφέροντα που κρατούσαν τη χώρα αλυσοδεμένη.

Λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των ταξί τάσσεται με το μέρος των αυτοκινητιστών και έστειλε έγγραφο μήνυμα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια».

Προανήγγειλε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει δικηγόρους, προκειμένου να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του Γιάννη Ραγκούση.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί οι πρόεδροι των Σωματείων από όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου και πιθανόν συνέχιση των αφνιδιαστικών ενεργειών, τουλάχιστον για σήμερα.

Υπουργείο Μεταφορών: «Δεν υποκύπτουμε στις συντεχνίες»

Απαντώντας στον ΣΑΤΑ, το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα εφαρμοστεί και ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι προτάσεις του υπουργείου.

Το υπουργείο Μεταφορών κάλεσε τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε συντεχνίες».

Nέα σφοδρή επίθεση από τη ΝΔ

Δριμύτατη επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση, εξαπέλυσε και πάλι η ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχιτέκτονα του χάους», ενώ παράλληλα τον κατηγόρησε ότι «θεωρεί το υπουργείο προσωπικό του τσιφλίκι».

«Μπροστά σε όλα αυτά, καλούμε -άλλη μια φορά- τον πρωθυπουργό, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, βρίζει τη ΝΔ και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο θέμα των ταξί.

»Να καταλάβει, επιτέλους, τις συνέπειες της κυβερνητικής ανευθυνότητας στην οικονομία, τον τουρισμό, την καθημερινότητα των πολιτών και την προς τα έξω εικόνα της πατρίδας μας.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: