Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Ο Σαμαράς θα γινόταν πρωθυπουργός ακόμα και σε Ελλάδα της δραχμής»

newpost.gr

«Ο Σαμαράς θα γινόταν πρωθυπουργός ακόμα και σε Ελλάδα της δραχμής»
Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά κατά του προέδρου Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά- χωρίς να τον κατανομάσει- για μικροκομματική πολιτική, σημειώνοντας ότι επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της δραχμής».

Κατηγόρησε, εμμέσως, τον κ. Σαμαρά ότι για να υπηρετήσει τα εκλογικά του ποσοστά δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Η ΝΔ είπε, έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στη λύση του προβλήματος, ενώ δήλωσε ότι θα ήταν ευτυχής αν η κυβέρνηση μπορούσε να μοιραστεί με την αντιπολίτευση την επιτυχία των Βρυξελλών. Διότι, όπως είπε, «τι να τα κάνω τα εκλογικά ποσοστά, αν καταστρέφεται η χώρα»; Και πρόσθεσε ότι αφήνει σε άλλους τη φιλοδοξία να γίνουν πρωθυπουργοί με κάθε τρόπο.

Σχετικά με το ζήτημα της συναίνεσης, επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για μηδενιστική κριτική «στη φωτιά που εκείνοι έβαλαν».

Σκληρή απάντηση της ΝΔ

«Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στη Νέα Δημοκρατία.

Και πρόσθεσε: «Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση».

«Ιστορικής σημασίας η Σύνοδος Κορυφής»

«Δείξαμε σοβαρότητα και ευθύνη», είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε πως «σε τέτοιες εποχές αυτό χρειάζεται η χώρα και όχι βουλευτές που υπηρετούν συντεχνιακά συμφέροντα».

«Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Με βασικό μας όπλο τις δύσκολες αποφάσεις που πήραμε και την πεποίθηση ότι θα τις εφαρμόσουμε, πετύχαμε όλα όσα εκείνα η αντιπολίτευση μας κατηγορούσε ότι δεν διαπραγματευόμαστε και ακόμα περισσότερα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι τώρα η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες, με πρώτο στόχο την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στην οικονομία ώστε να πάψει η αιμορραγία των ελλειμμάτων.

Απευθύνοντας προσκλητήριο στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με όσους θέλουν και μπορούν, προσθέτοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να πετύχει η κυβέρνηση στο έργο της.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες επέδειξαν «σοφία και σύνεση», κλείνοντας τ' αυτιά τους στις «σειρήνες του λαϊκισμού και της ευκολίας», «άντεξαν και στάθηκαν όρθιοι» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Μίλησε επίσης για ετερόκλητες δυνάμεις οι οποίες συνασπίσθηκαν με στόχο να τιναχθεί στον αέρα η προσπάθεια και να επικρατήσει πλήρες χάος.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα, τονίζοντας ότι οι εποχές που ζούσαμε με δανεικά, οι εποχές των ελλειμμάτων, έχουν τελειώσει και ο στόχος είναι να μηδενιστούν τα ελλείμματα και να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «η χώρα έκανε ένα μεγάλο αποφασιστικό βήμα κατά τη Σύνοδο Κορυφής» αφού διασφαλίστηκαν: οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: