Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Καμία διαφωνία για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, λέει ο πρώην διευθυντής του ΥΕΘΑ

Κατάθεση στην εξεταστική

Το υποβρύχιο «Παπανικολής»
Το υποβρύχιο «Παπανικολής» (Φωτογραφία: AΠΕ )
Αθήνα
Ποτέ και από κανέναν δεν υπήρξε αντίρρηση για την υπογραφή των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια, φέρεται να δήλωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΥΕΘΑ επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, Γιάννης Τραυλός, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής που διερευνά την εκτέλεση και πιστή εφαρμογή των συμβατικών όρων για την κατασκευή των γερμανικών υποβρυχίων από το 2002 μέχρι το 2009, καθώς και των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τραυλός ανέφερε στην Επιτροπή ότι στο διάστημα της θητείας του από το 2002 έως το 2004, είχε υπογράψει δύο ενδιάμεσες συμβάσεις - μία για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων και μία για τα αντισταθμιστικά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται η κατάθεση την Τετάρτη του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Γιώργου Ζορμπά, ο οποίος στην εμφάνιση ενώπιον της Επιτροπής τη Δευτέρα περιορίστηκε σε μία ολιγόλεπτη παρουσίαση των νομικών πτυχών της υπόθεσης.

Στον κατάλογο μαρτύρων που έχει καταρτίσει η Επιτροπή συμφωνήθηκε να κληθούν τις επόμενες μέρες όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που διετέλεσαν αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, καθώς και οι διευθυντές που επόπτευαν την υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμύνης από το 2002 μέχρι το 2009.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: