Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

«Ομολόγια αποτυχίας η δήλωση Βενιζέλου για ύφεση 4,5%»

newpost.gr









«Ομολόγια αποτυχίας η δήλωση Βενιζέλου για ύφεση 4,5%»
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ΝΔ κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος «σήμερα ομολόγησε το Βατερλώ του». Ο υπουργός Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής σε παρέμβασή του ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε ότι το ενδεχόμενο η ύφεση να ξεπεράσει ακόμη και το 4,5% είναι ισχυρό.


«O κ. Βενιζέλος που πίστευε ότι έβαλε “πάτο στο βαρέλι του χρέους”, ομολογεί σήμερα το Βατερλώ του», τονίζει στην ανακοίνωση του χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

«Ομολογεί, ότι η ύφεση, που η πρόβλεψη στο μεσοπρόθεσμο ήταν για 3,5%, θα ξεπεράσει το 4,5%, αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική. Ομολογεί έμμεσα ότι θα πάρει νέα μέτρα, την ώρα που γνωρίζει ότι δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία. Ομολογεί, ότι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του στη συμφωνία με τη Φινλανδία, για το θέμα των εγγυήσεων, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας», τονίζει και καταλήγει «Καλό θα ήταν, ο κ. Βενιζέλος πρώτα από όλα να έβαζε… πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας και λαθών».

«Και βέβαια, είναι κωμικό αφού πανηγύρισε τη συμφωνία, που υπέγραψε με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις, να έχει το θράσος να ζητά από τη Νέα Δημοκρατία, να μαζέψει εκείνη τα λάθη της δικής του ανικανότητας», πρσοθέτει ο κ. Μιχελάκης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφερόμενος στην ύφεση που πλήττει την οικονομία ότι «υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων που δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί πάνω από το 4,5% και θα δούμε που θα σταθεί» προσθέτοντας ότι έχει διαμορφωθεί μια αρνητική συγκυρία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: