Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επίτροπος και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Proton Bank

Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες στην ΑΜΚ


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank εισέρχονται Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθετεί επίτροπο στην Proton.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της Proton να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.

Το νέο ΔΣ στην Proton Bank


Τα νέα μέλη του Δ.Σ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του, εξέλεξε η διοίκηση της Proton Bank κατά σημερινή συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκλέχθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Γεώργιος Μυλωνάς, Κάτια Μπερίτση, Δημήτριος Ρέππας, Δημήτρης Αλεξάκης και Νίκος Κουτσός.

Το νέο δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα απερχόμενα μέλη, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, ορίζοντας τα μέλη του σύμφωνα με το Ν. 3016/2002, ως εξής:

1. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
2. Γεώργιος Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
3. Γεώργιος Τανισκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
4. Κάτια Μπερίτση, Μη Εκτελεστικό Μέλος
5. Δημήτριος Ρέππας, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Δημήτρης Αλεξάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Νίκος Κουτσός, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Αλέξανδρος (Αλλαν) Αλεξιάδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Κωνσταντίνος Καστρινάκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου παραμένει ο κος Εμμανουήλ Τσιριτάκης. Ταυτόχρονα με την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες επιτρόπου του Δημοσίου, κατά τις διατάξεις του Ν. 3723/2008, τοποθετείται ως επίτροπος από την Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Θεοφάνης Σαξώνης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: