Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Στη Βουλή και δεύτερη δικογραφία για τον Άκη

Για τα συστήματα αυτοπροστασίας των F-16


http://img.protothema.gr/76D773F859A94DB48C0F8EFCDDA35FCB.jpg
Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος να γλίτωσε κατά το... ήμισυ τις κατηγορίες για τα υποβρύχια, μια νέα υπόθεση όμως που έφτασε στη Βουλή φαίνεται να δημιουργεί στον πρώην ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ νέες δικαστικές περιπέτειες.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS II των F-16, τα οποία είχαν παραγγελθεί επί θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πλην όμως, και σε αυτήν την υπόθεση, τυχόν αδικήματα μάλλον έχουν παραγραφεί.

Η έρευνα της υπόθεσης είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wikileaks. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, η παραγγελία για τα συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS II των F-16 έγινε το Μάρτιο του 2000 έναντι δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, εννέα χρόνια μετά, κανένα από τα αεροσκάφη δεν είχε εγκατεστημένο το σύστημα αυτοπροστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες -ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Μάλιστα, το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προτείνει να δικαστεί γι' αυτήν την κατηγορία από την τακτική Δικαιοσύνη. Αντίθετα, για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, κατηγορία που επίσης είχε απαγγελθεί στον πρώην υπουργό, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι αυτή έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: