Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Βαθύ κόκκινο ξανά στη Wall Street και στις ευρωπαϊκές αγορές

«Βουτιά» 4,63% για τον Dow Jones


Άλλη μία δύσκολη ημέρα στη Γουόλ Στριτ
Άλλη μία δύσκολη ημέρα στη Γουόλ Στριτ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Νέα Υόρκη
Έντονα πτωτικό το κλίμα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, όπου οι δείκτες έμειναν στο κόκκινο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης για να κλείσουν με μεγάλες απώλειες -με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 4,63% χάνοντας 520 μονάδες.

Iσχυρή η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι έκλεισαν με υποχώρηση μεγαλύτερη του 5% στον απόηχο και την ενίσχυσης των γαλλικών CDS. Νέο ρεκόρ, εν μέσω της αβεβαιότητας, για την τιμή του χρυσού που έσπασε το όριο των 1.800 δολ., ενισχυμένη και η τιμή του πετρελαίου.

Το έντονα αρνητικό κλίμα, που είχε ξεκινήσει από την Ευρώπη, φάνηκε από νωρίς στη Νέα Υόρκη, όπου ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση άνω του 3% χωρίς δυναμική ανάκαμψης στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Σε εταιρικό επίπεδο, από τις λίγες θετικές στη Νέα Υόρκη ήταν το άλμα στα κέρδη της Macy's. H αύξηση της κεδροφορίας της Computer Sciences δεν βοήθησε το κλίμα, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους της εταιρείας. Mετά το κλείσιμο της αγοράς, αποτελέσματα θα ανακοίνωναν οι Cisco Systems και News Corp.

Οι ισχυρές πτωτικές τάσεις είχαν μεταφερθεί από την Ευρώπη, όπου οι δείκτες έκλεισαν με νεά «βουτιά» της τάξης του 5%. Στο αρνητικό κλίμα είχαν συντελέσει οι φήμες για επικείμενη υποβάθμιση της Γαλλίας, που πάντως διαψεύστηκαν από τους τρεις οίκους αξιολόγησης νωρίς το απόγευμα.

Πρωταγωνιστές της υποχώρησης ήταν οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών, με εκείνη της Societe Generale να υποχωρεί κατά 15%. Το κλίμα επιδείνωσε και η είδηση για κύμα απολύσεων στη γερμανική E.On, η μετοχή τη οποίας υποχώρησε κατά 11%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones έκλεισε στις 10.718,98 μονάδες με πτώση 4,63% και ο Nasdaq στις 2.379,72 μονάδες με υποχώρηση 4,14%. Στα ίδια επίπεδα και η «βουτιά» για του S&P500, ο οποίος υποχώρησε κατά 4,45% στις 1.120,32 μονάδες.

Ο DAX30 στη Φρανκφούρτη έκλεισε κατά 5,13% χαμηλότερα και ο CAC40 στο Παρίσι έπεσε κατά κατά 5,45%. Με πτώση 3,05% έκλεισε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: