Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Νέοι έλεγχοι από την Τρόικα - Επι τάπητος οι αποκρατικοποιήσεις


newpost.gr
Νέοι έλεγχοι από την Τρόικα - Επι τάπητος οι αποκρατικοποιήσεις
Στο μικροσκόπιο του κλιμακίου της Τρόικα που καταφθάνει στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου τίθενται οι αποκλίσεις σε έσοδα και δαπάνες, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Κυβερνητικός πυρετός με τα στελέχη των υπουργείων να προγραμματίζουν συναντήσεις εντός των επόμενων ημερών ώστε να συντονιζουν το έργο τους και να συγκεντρώσουν τα απολογιστικά στοιχεία που θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.


Προετοιμασία θα υπάρξει και για την υποδοχή των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παράσχουν τεχνική βοήθεια στην Κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί από ιδιωτικοποιήσεις συνολικά 1,7 δισ. ευρώ, στόχος που αν και ιδιαίτερα φιλόδοξος θα πρέπει να επιτευχθεί, καθώς οποιαδήποτε απόκλιση, αλλά και καθυστέρηση στην υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου θα δυσχεράνει το κλίμα για την Ελλάδα σε μια περίοδο που αρχίζει στα κοινοβούλια των κρατών - μελών της Ευρωζώνης η συζήτηση για τον δεύτερο μηχανισμό στηρίξεως της χώρα μας.

Τέλος, οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και της Κομισιόν θα εξετάσουν την πρόοδο μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και αφορούν στην αγορά εργασίας, στις ΔΕΚΟ, στο ασφαλιστικό, στην αγορά ενέργειας, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο φορολογικό μηχανισμό.


Πηγή: Ιn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: