Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο γιατρός, ο κομμωτής, ο αστρολόγος και ο... χορός των εκατομμυρίων

newpost.gr
Ο γιατρός, ο κομμωτής, ο αστρολόγος και ο... χορός των εκατομμυρίων
Πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ παρέμεναν αδήλωτα στην Εφορία, μέχρι τα «λαγωνικά» του ΣΔΟΕ να τα εντοπίσουν. Πρόκειται για ένα αθροιστικό πόσο που έκρυβαν διάφοροι επαγγελματίες, από γιατρούς μέχρι αστρολόγους και κομμωτές!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», στις δαγκάνες του ΣΔΟΕ έπεσαν έξι μεγαλογιατροί οι οποίοι δήλωσαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια, τη στιγμή που είχαν ως κρυφό κομπόδεμα άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ…

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σαφώς και περιλαμβάνουν ελέγχους σε επαγγελματικούς κλάδους που έχουν μια προϊστορία στη φοροδιαφυγή ωστόσο σχεδόν κανείς δεν περίμενε πως ένας κομμωτής θα απέκρυπτε εισόδημα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας αστρολόγος δε διάβασε καλά το τι μέλλει γενέσθαι στα άστρα, γι’ αυτό και δεν κατάφερε να ξεφύγει όταν οι ελεγκτές τον βρήκαν να έχει εισόδημα 4 εκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο δεν είχε δηλώσει ούτε μισό ευρώ.

Τη λίστα των φοροφυγάδων συμπληρώνει ένα σούπερ μάρκετ το οποίο είχε καταθέσεις 35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τεχνική εταιρεία δεν κατάφερε να εξηγήσει από προκύπτουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ που εντοπίστηκαν στο λογαριασμό της.

Τέλος, τουριστικό γραφείο εντοπίστηκε να νοικιάζει βίλες σε νησί του Ιονίου μέχρι και 30.000 ευρώ την εβδομάδα, μίσθωμα το οποίο δεν ανέφερε πουθενά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΔΟΕ έχει εντοπίσει περίπου 2.000 μεγαλους φοροφυγάδες, οι οποίοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη αφού σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Αυγούστου ισχύει το Αυτόφωρο για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: