Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Διακοπές …χωρίς διακοπές για πέντε υπουργούς

Σαφείς οι εντολές Παπανδρέου


http://img.protothema.gr/BA7F2FAB47F6473DE4C9493CFF4FEF60.jpg
Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Ραγκούσης, Ηλίας Μόσιαλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος των εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να διευθετηθούν εντός του Αυγούστου.

Παρά την ολιγοήμερη εξόρμηση του πρωθυπουργού στην Σέριφο, η κεντρική κυβερνητική γραμμή είναι να παραμείνουν σε εγρήγορση όλα τα κυβερνητικά στελέχη και αν επιλέξουν μερικές ημέρες να τις περάσουν σε κάποια παραλία, θα πρέπει να αποφύγουν τις προκλήσεις.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει να επιβλέψει τα έσοδα, την κρίση στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τις συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και γενικότερα την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Παρά το κλείσιμο της Βουλής, όπου η εκεί παρουσία του τού «έτρωγε» τον περισσότερο χρόνο, ο κ. Βενιζέλος δεν σκοπεύει να απομακρυνθεί πολύ από την Αθήνα. Άλλωστε οι εξελίξεις στην Ευρώπη ενδέχεται να είναι ραγδαίες και ίσως επηρεάσουν καθοριστικά τα πράγματα στο εσωτερικό τα χώρας.

Για παράδειγμα ανησύχησε ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση η φήμη πως η Ιταλία προσανατολίζεται να μην συμμετάσχει στον νέο δάνειο προς τη χώρα μας λόγω δημοσιονομικών προβλημάτων. Αν και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό «παράλογο», η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επαγρυπνά.

Τον νέο νόμο για τα ΤΑΞΙ θα επεξεργαστεί όλο το μήνα Αύγουστο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης. Η αντιπαράθεση φαίνεται να βαίνει προς το τέλος και ίσως επιχειρηθεί εκ νέου διάλογος των δύο πλευρών. Ο κ. Ραγκούσης έχει δεσμευτεί πως στο τέλος του μήνα, σε τρεις εβδομάδες δηλαδή, θα δημοσιοποιήσει τις προτάσεις του.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος έχει αναλάβει να καταρτίσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργία των media, στο οποίο θα περιλαμβάνει και συγχώνευση της ΕΡΤ. Παράλληλα η ενημέρωση των δημοσιογράφων σε μια τέτοια περίοδο δεν σταματάει καθόλου, ενώ η χαρακτηριστική του εργασιομανία πολλές φορές τον οδηγεί τα περισσότερα Σάββατα στο γραφείο του στην Συγγρού.

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου ίσως περάσει το πρώτο της «θερμό» φθινόπωρο ως υπουργός Παιδείας. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί ο νόμος στην νέα ακαδημαϊκή χρονιά, παρά τις ενστάσεις των καθηγητών. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επεξεργάζεται αλλαγές που έχουν εισηγηθεί φορείς και βουλευτές.

Τέλος ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει πως δεν θα φύγει για διακοπές ούτε αυτός. Στο γραφείο του επεξεργάζεται το νέο πολυνομοσχέδιο – σκούπα με το οποίο θα επανακαθοριστούν κρίσιμα θέματα όπως το πειθαρχικό των γιατρών του ΕΣΥ, το συνταξιοδοτικό κα. Από Σεπτέμβρη έχει να εφαρμόσει τον νέο υγειονομικό χάρτη της Ελλάδα, αλλά επίσης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό των διοικητών των νοσοκομείων, με βάση αυτόν τον χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: