Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

«Ψαλίδι» και στις αποδοχές των ενστόλων


newpost.gr
«Ψαλίδι» και στις αποδοχές των ενστόλων
Από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ξέφυγαν ούτε οι ένστολοι αφού μία από τις τροποποιήσεις, που κατέθεσε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν από την ψήφισή του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, περιλαμβάνει περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησής τους κατά 10%.

Ο κ. Βενιζέλος, αργά τη νύχτα προχθές, το είχε προφορικώς προαναγγείλει πριν από την έγγραφη κατάθεση της ρύθμισης, με τη μορφή αλλαγής στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευεθροτυπίας», το υπουργείο Εθνικής Αμυνας εκδήλωναν χθες έκπληξη οι άνθρωποι του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, μιας και εκείνοι, κυριολεκτικά, επίσης μέχρι την τελευταία στιγμή, υποστήριζαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι -προς το παρόν- διατηρείται το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων: Ρυθμιστικές τροπολογίες δε, επρόκειτο, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να κατατεθούν το φθινόπωρο ως μέρος άλλου νομοσχεδίου.

Το απόγευμα, ο υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε το ψαλίδισμα των αποδοχών των ενστόλων, επιμένοντας ωστόσο ότι το μείον 10% αφορά μόνο το επίδομα ειδικής απασχόλησής τους και όχι άλλα, όπως το επίδομα επικινδυνότητας, στο οποίο εντάσσεται και το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Με ρεαλισμό βλέποντας τα πράγματα, κέρδισα το εφικτό για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων», μας είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης σε σχεδόν ολονύκτιο «παζάρι» με τον υπουργό Οικονομικών για να γλιτώσει ό,τι μπορούσε από τις αποδοχές των ενστόλων.

Ομολόγησε δε ότι υπήρξε άμεσος γνώστης της απόφασης του κ. Βενιζέλου ο ίδιος, αλλά όχι οι συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: