Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Υπό εξέταση και το ευρωομόλογο, δηλώνει ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν

Έκθεση αξιωματούχων το φθινόπωρο

O Όλι Ρεν ζήτησε να αξιολογείται συνεχώς η χρηματοδοτική ικανότητα του μηχανισμού διάσωσης EFSF
O Όλι Ρεν ζήτησε να αξιολογείται συνεχώς η χρηματοδοτική ικανότητα του μηχανισμού διάσωσης EFSF (Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα πρέπει να αξιολογούν συνεχώς τη χρηματοδοτική ικανότητα του μηχανισμού διάσωσης EFSF, ενώ θα εξετάσουν την ιδέα των ευρωομολόγων μαζί με άλλες επιλογές, δήλωσε την Παρασκευή ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα εξετάσουν τις μακροχρόνιες επιλογές για την δομή της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της ιδέας των ευρωομολόγων και σημείωσε ότι θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μετά το καλοκαίρι.

Ερωτηθείς για το εάν το ταμείο διάσωσης χρειάζεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερη χρηματοδοτική ικανότητα από τη σημερινή, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές, ο Ρεν απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς, ωστόσο παρατήρησε:

«Για να είναι αποτελεσματικό, το EFSF χρειάζεται να είναι αξιόπιστο και σεβαστό από τις αγορές. Και κατά συνέπεια, χρειάζεται να το αξιολογούμε συνεχώς, μόλις συσταθεί και αρχίσει να λειτουργεί, στην αντικειμενική του μορφή έχοντας υπόψη αυτούς τους στόχους» σημείωσε ο Ρεν.

Ο Επίτροπος σημείωσε ακόμη ότι το βασικό μήνυμα του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη ήταν να επισπεύσουν την εφαρμογή της συμφωνίας για την Ελλάδα.

«Είναι πλέον σημαντικό να επιταχυνθεί η εφαρμογή και οι εγκρίσεις των κρατών-μελών προκειμένου να υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι αυτό χρειάζεται να γίνει» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: