Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Εντολή για καθαρές λύσεις ζητά από τους πολίτες ο Αντ.Σαμαράς

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης


Η κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε καλύβα του καραγκιόζη, λέει ο Αντ.Σαμαράς
Η κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε καλύβα του καραγκιόζη, λέει ο Αντ.Σαμαράς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
«Εντολή για καθαρές λύσεις» ζητά από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εκβιάσει την προσφυγή στις κάλπες.

Σχετικά με τη συναίνεση στην Παιδεία, εξηγεί ότι ψήφισε το νομοσχέδιο επειδή η ΝΔ πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας».

Σπεύδει μάλιστα να συμπληρώσει ότι στο μέλλον αν υπάρξει η ίδια διάθεση από το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα υπάρξει η ίδια στάση.

«Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή», ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, αποκρούοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι ποντάρει στην αποτυχία:

«Αντί να μου αναγνωριστεί εκ των υστέρων ότι είχα δίκιο στην κριτική μου, μου λένε ότι 'κερδοσκόπησα' στην αποτυχία της πολιτικής τους. Δηλαδή τι θέλουν να πουν; Ότι δεν φταίνε εκείνοι που απέτυχαν πλήρως, αλλά εγώ που τους προειδοποίησα εγκαίρως;»

Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι θέλει «βουβή» αντιπολίτευση: «Αυτή τη χάρη δεν θα του την κάνω».

Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να πει ψέματα στον κόσμο, ενώ σχετικά με την ομιλία του στη ΔΕΘ εξηγεί ότι το βασικό μήνυμα που θα περάσει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εκβιάσει εκλογές, αλλά καλεί τους πολίτες να του δώσουν καθαρή εντολή.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της χώρας χωρίς το δάνειο, απαντά ότι το δάνειο από μόνο του δεν μας σώζει, όπως δεν μας έσωσε το προηγούμενο.

«Αν στο μεταξύ μπούμε σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση, όπως και συνέβη, αύριο θα χρειαστούμε κι άλλο δάνειο (όπως και έγινε). Και μεθαύριο άλλο. Μόνο που δάνεια δεν θα μας δίνουν συνέχεια.»

Καταθέτει μάλιστα το χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ: «Ένας χρόνος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δύο χρόνια για πρωτογενή πλεονάσματα, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός στον τέταρτο χρόνο».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια, ο κ. Σαμαράς ότι η χώρα έχει συνέχεια, όμως «άλλο το χρέος, και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί. Την πολιτική του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή αυτά που δεν δούλεψαν και είχαν αντίστροφα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, ασφαλώς και θα τα επαναδιαπραγματευθούμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στο θέμα της κεντροδεξιάς, λέγοντας ότι «η κεντροδεξιά στην οποία πιστεύουμε εμείς δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε καλύβα του καραγκιόζη».

Συμπληρώνει ότι η κ. Μπακογιάννη έχει κάνει τις επιλογές της, ενώ για τον Κ.Καραμανλή λέει ότι μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, εφόσον το επιθυμεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: