Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Λύση το συντομότερο» στο θέμα με τις εγγυήσεις ζητά ο Φινλανδός πρωθυπουργός

«Για την αποφυγή σοβαρότερων συνεπειών»

Η Φινλανδία επιμένει στη στάση της για την παροχή εγγυήσεων ως απόλυτη προϋπόθεση για την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα
Η Φινλανδία επιμένει στη στάση της για την παροχή εγγυήσεων ως απόλυτη προϋπόθεση για την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Ελσίνκι, Φινλανδία
Το συντομότερο δυνατόν πρέπει να επιλυθεί η διαμάχη για το μοντέλο εγγυήσεων από την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερες συνέπειες στην Αθήνα και άλλες χώρες, δήλωσε το Σάββατο ο Φινλανδός πρωθυπουργός Γίρκι Κάταϊνεν.

«Το θέμα πρέπει να επιλυθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε τα φινλανδικά αιτήματα να μην πλήξουν άλλες χώρες», είπε ακόμη ο κ.Κάταϊνεν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Ο Κάταινεν πρόσθεσε πως είναι σαφές ότι το θέμα των εγγυήσεων θα μπορούσε να πλήξει την εγκυρότητα της Φινλανδίας στην ΕΕ και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει συμφέρον να αυξήσει την επιρροή της.

Η Φινλανδία επιμένει στη στάση της για την παροχή εγγυήσεων ως απόλυτη προϋπόθεση για την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, αν και άλλες χώρες, μεταξύ τους και η Γερμανία, απορρίπτουν αυτή την προοπτική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: