Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πληροφορίες για διαφυγή του στην Αλγερία

Που βρίσκεται ο Καντάφι;



http://img.protothema.gr/A54B0BA4A322812439EA459F090E66CA.jpg

Αντικρουόμενες είναι οι τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με την τύχη του Μουαμαρ Καντάφι καθώς η «επίσημη» θέση των αντικαθεστωτικών θέλει τις δυνάμεις τους να βρίσκονται μιαν ανάσα από τη σύλληψη του, πλην όμως άλλες πηγές αναφέρουν πως ενδεχομένως ο συνταγματάρχης και οι γιοι του να βρίσκονται ήδη εκτός Λιβύης!.

Η ουσία είναι ότι ο Καντάφι έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης μετά την κατάληψη του αρχηγείου του, Μπαμπ αλ Αζιζίγια, από τους εξεγερμένους την Τρίτη, ενώ νωρίτερα σήμερα το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε πως μια αυτοκινητοπομπή έξι θωρακισμένων Mercedes εισήλθε χθες στο έδαφος της Αλγερίας από τη Λιβύη.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές των Λίβυων εξεγερμένων και συγκεκριμένα του Στρατιωτικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Γαντάμις, στα σύνορα με την Αλγερία, σύμφωνα με τις οποίες μια αυτοκινητοπομπή πέρασε τα σύνορα υπό την προστασία μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της ερήμου που παραμένει πιστή στον Καντάφι.

Μάλιστα υπήρξε μια προσπάθεια καταδίωξης της αυτοκινητοπομπής από δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό να εμποδιστεί η διαφυγή της στο έδαφος της Αλγερίας, ούτε να επαληθευτεί η ταυτότητα των επιβαινόντων σε αυτήν.

Το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πάντως ότι οι εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επέβαιναν στα αυτοκίνητα ανώτεροι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι, ο ίδιος ο συνταγματάρχης ή και οι γιοι του.

Από την πλευρά τους οι Αλγερινοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την είδηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: