Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ζητά να εξαιρεθεί από υπόθεση του δημάρχου Ζαχάρως "λόγω έχθρας" ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Ηλείας ...



Σουρεαλιστικές καταστάσεις στην αμαρτωλή πολεοδομία
Ο σουρεαλιστικός τρόπος λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών και ο προκλητικά συνεχιζόμενος παράνομος τρόπος λειτουργίας της «αμαρτωλής» Πολεοδομίας στη Ζαχάρω Ηλείας αναδεικνύονται μέσα από το 10616/17.8.2011 επίσημο έγγραφο που υπογράφει ο προϊστάμενος της...
υπηρεσίας Χρήστος Κανακόπουλος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μάκη Νουδάρου στην «Ελευθεροτυπία» επί δεκαεφτά μήνες η άνω υπηρεσία, όχι μόνο παρέβλεψε τις σαφείς εντολές των Διευθύνσεων Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ν. Ηλείας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες με τα 2059, 2061/26.3.2010 και 1745/24741/ 19.3.2010 ζητούσαν να προβεί στην άμεση ανάκληση των οικοδομικών αδειών του ευρισκόμενου σε αργία δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, αλλά ο νυν προϊστάμενός της ζητεί την εξαίρεσή του από τη συγκεκριμένη εντολή κάνοντας λόγο «... για σχέση ιδιαίτερης έχθρας» με τον κ. Χρονόπουλο.

Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχάρως στο έγγραφό του επικαλείται το άρθρο 36 του Υπαλληλικού Κώδικα και ζητεί την εξαίρεσή του από κάθε ενέργεια που αφορά την έκδοση πράξεων σχετικών με τον πρώην δήμαρχο της Ζαχάρως και προτείνει την ανάθεση της υπόθεσης σε άλλο υπάλληλο. Γράφει μεταξύ άλλων σχετικά: «Επειδή είναι γνωστό ότι ο κ. Χρονόπουλος Πανταζής τελεί σε σχέση ιδιαίτερης έχθρας και αντιδικίας απέναντί μου, προκύπτει και από το συνημμένο κατηγορητήριο που συνέταξε ο κ. εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, ζητώ την εξαίρεσή μου».

Φυσικά δεν αναφέρει γιατί καθυστέρησε επί δεκαεφτά ολόκληρους μήνες να απαντήσει στα έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών και γιατί δεν εκτέλεσε τη σχετική εντολή...

Οι οικοδομικές άδειες 40/2000 και 41/2000, όπως αποκάλυψε η «Ε» με ρεπορτάζ στις 9.3.2010, με βάση την 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ήταν παράνομες και γι' αυτό και ζητήθηκε η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας. Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Ομως, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος, οργισμένος, έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους.

Η αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών του κ. Χρονόπουλου βρίσκεται σε έκταση 12 στρεμμάτων, μέσα στο προστατευόμενο από τη Natura 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ). Για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και δικαστική έρευνα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.
http://www.thebest.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: