Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σε κλοιό «Αγανακτισμένων» η ΔΕΘ

newpost.gr

Σε κλοιό «Αγανακτισμένων» η ΔΕΘ
Αν και η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά «χωρίς φιέστες» όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Μόσιαλος, καθώς και με ορισμένες απουσίες, όπως εκείνη του δημάρχου της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη, εκείνοι που τελικά θα δώσουν δυναμικό παρών στην Έκθεση θα είναι οι «αγανακτισμένοι» πολίτες.


Ενόψει της παρουσίας της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, οι αγανακτισμένοι πολίτες προετοιμάζονται να σπεύσουν στη συμπρωτεύουσα με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ενδεικτικά, οι «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χτες στο Λευκό Πύργο όχι μόνο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους αλλά και για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις του ενόψει της ΔΕΘ. Κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται έντονες. Στο ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και η πρόσφατη συγκέντρωση των αγανακτισμένων του Συντάγματος, όπου το σύνθημα ήταν «πάμε ΔΕΘ», ενώ και στην επαρχία κάνουν λόγο για «επιδρομή» κατά Παπανδρέου με πούλμαν προς Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, δράσεις με το βλέμμα στη ΔΕΘ έχει προαναγγείλει και το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος : «Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» – Δεν Πληρώνω την Κρίση τους, διεκδικώντας δυναμικά εδώ και δύο χρόνια δωρεάν, ελεύθερα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, δρόμους, μεταφορές, νερό, ηλεκτρικό, παραλίες, πάρκα κ.α.) εντείνουμε τον αγώνα μας, χωρίς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς.

Σας καλούμε όλους σε συμμετοχή στη μεγάλη δράση των Επιτροπών Αγώνα Δεν Πληρώνω, Όλοι ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες μαζί μας», στις 10 Σεπτέμβρη, όπου θα ανοίξουμε όλους τους σταθμούς διοδίων Αθήνα- Θεσσαλονίκη, και θα διαδηλώσουμε με το ανεξάρτητο μπλοκ των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» στην ανεξάρτητη πορεία στη Θεσσαλονίκη».

Αντιτρομοκρατική και 3.500 αστυνομικοί υπό το φόβο Αγανακτισμένων


Μία στρατιά αστυνομικών αναμένεται να κινητοποιηθεί προκειμένου οι διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου να μην προσεγγίσουν τον πρωθυπουργό.

Με αλλεπάλληλες συσκέψεις στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αναζητούνται τρόποι καλύτερης περιφρούρησης του πρωθυπουργού ώστε να κρατηθούν οι διαμαρτυρόμενοι όσο γίνεται πιο μακριά από τον Γ. Παπανδρέου, καθώς και να μην έχουμε επεισόδια.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα είναι μαζικές και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια, στα οποία ο 49 γιατρός Στέργιος Πραπαβρέσης πέταξε το παπούτσι του στον πρωθυπουργό.

Αστυνομία, ΜΑΤ, Αντιτρομοκρατική και δικυκλιστές θα απλώσουν ένα δίχτυ προστασίας σε όλο το κέντρο της πόλης, η οποία θα είναι στην κυριολεξία απροσπέλαστη.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν περισσότερα από 3.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το πλάνο περιλαμβάνει και πτήση ελικοπτέρου.

Λίγες μέρες πριν από το επίμαχο Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσουν ενισχύσεις με άντρες από την Αθήνα και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Σημαντικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος της Αντιτρομοκρατικής, η οποία επίσης θα ενισχυθεί από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: