Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Μπόχα και βρώμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο Γερουλάνος στη Βουλή

«Καθαρός, μένεις, ένοχος... φεύγεις»


Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Π. Γερουλάνος
Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Π. Γερουλάνος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για «μπόχα και βρώμα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε λόγο στην Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, υιοθετώντας τους μελανούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους περιέγραψε τα τεκταινόμενα στον χώρο ο ερωτών βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης, ο οποίος πάντως δήλωσε ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.

Ο κ. Γερουλάνος από την πλευρά του επανέλαβε τη σταθερή βούληση «να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεσή μας» για να μπει τάξη, αν και όπως σχολίασε «πάντα όσο υπάρχουν χρήματα στον αθλητισμό θα υπάρχουν και φαινόμενα βίας».

Αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι με κανένα τρόπο άφεση αμαρτιών» και ότι αν προκύψουν και νέα επιβαρυντικά στοιχεία για κάποια ομάδα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ακόμα και αν είναι μεγάλη.

«Καμία ομάδα δεν είναι μεγάλη απέναντι στο νόμο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφορικά με την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, για την οποία ο κ. Ροντούλης είπε ότι «πάσχει», ο υπουργός Πολιτισμού σχολίασε ότι «η δική μας αντιπαράθεση δεν είναι αν η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ είναι δίκαιη ή άδικη», αν και σημείωσε ότι η επίμαχη απόφαση δεν εντάσσεται στο πνεύμα του δικαίου του ποδοσφαίρου.

Όπως μάλιστα είπε «ή είσαι αθώος και μένεις ή είσαι ένοχος και φεύγεις από την κατηγορία σου», διερωτώμενος: «Αν βρίσκεις μια μεσοβέζικη λύση τότε τι θα γίνει όταν θα πέφτει μια κροτίδα μέσα στο γήπεδο;». Πρόσθεσε δε: «Αυτό το δίκαιο που ψήφισε η ΕΠΟ έχει την πρόθεση να το τηρήσει; Αφού μας λέτε με τις πράξεις σας ότι δεν ξέρετε αν θα το τηρήσετε, εμείς σας λέμε πως δεν ξέρουμε αν θα σας χρηματοδοτήσουμε».

Και διευκρίνισε ότι «παρακολουθούμε τις ενέργειες που κάνουν και αντιδρούμε με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας».

Όσον αφορά τα στοιχεία που διαθέτει η UEFA, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής αφορούν μόνον μικρές ομάδες, αλλά αποσαφήνισε ότι «αν έχουν εμπλακεί και μεγάλες ομάδες και υπάρχουν στοιχεία, δεν θα σταματήσουμε».

Σχετικά με το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι αποτελεί μια καλή πλατφόρμα για συζήτηση για το μέλλον του ποδοσφαίρου. «Με μετρημένα συστηματικά και αποφασιστικά βήματα θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», υπογράμμισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: