Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Απώλειες έως και 1.500 ευρώ στα «ρετιρέ» του Δημοσίου

Νέο μισθολόγιο και νέο βαθμολόγιο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε διπλή δοκιμασία θα υπόκεινται οι δημόσιοι υπάλληλοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα με βάση τις ρυθμίσεις του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου, το οποίο οδηγεί σε σημαντικές απώλειες στις αποδοχές τους, που μπορεί να φθάσουν στα «ρετιρέ» του Δημοσίου ακόμη και τα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως πότε θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η διπλή δοκιμασία στην οποία θα υπόκεινται οι δημόσιοι υπάλληλοι αφορά στην αξιολόγηση στην οποία θα υποβάλλονται κάθε τρία χρόνια, όπως προβλέπει το νέο βαθμολόγιο, ώστε να αποκτήσουν το βαθμό, που σήμερα λαμβάνεται με βάση τα χρόνια υπηρεσίας, κάτι που αποτελεί το «διαβατήριο» για να αλλάξουν βαθμολογική κλίμακα.

Η δεύτερη δοκιμασία έχει να κάνει με την απόδοσή τους στην εργασία, που αποτελεί την προϋπόθεση του πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα υπόκειται σε διαβάθμιση ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων και θα καλύπτει ένα μόνο μέρος των απωλειών από την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: