Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σάλος για το "ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια"

Σχολιάζουν την ομιλία του πρωθυπουργού


http://img.protothema.gr/BBC70A61288504F0877869D50552C2D2.jpg

«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια» αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο οποίο τονίζεται ότι «όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία».

«Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία», αναφέρεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.


Προεκλογική χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις παραγωγικές τάξεις στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε δήλωσή του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ.Παπανδρέου "έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι "ζει στον κόσμο του" και ανέφερε ότι θα λάβει απάντηση "την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο χώρο" .

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ υπογραμμίζεται πως «ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αλέσει ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα σε χαλασμένο μίξερ.

Του θυμίζουμε τι είχε πει ο πατέρας του για το ΠΑΣΟΚ, προσαρμοσμένο στην πατρίδα: Η Ελλάδα δεν χαρίζεται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται».

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού.

« Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση» τονίζεται και πως «η εκτίναξη της ανεργίας, η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εφιαλτική εικόνα της σημερινής πραγματικότητας».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΝ υπογραμμίζεται πως «για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες. Άλλωστε ο δικομματισμός υπονόμευσε τη λειτουργία του δημοσίου, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά για την αναπαραγωγή του. Στην προσπάθεια της βίαιης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου η κυβέρνηση υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και υιοθετώντας τη βία και τον αυταρχισμό» .

Ο ΣΥΝ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και τονίζει πως η πολιτική της «πρέπει να ανατραπεί» .


"Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις", αναφέρει στο σχόλιο της η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία τονίζει πως "όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει".

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης.υπογραμμίζοντας πως "τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα".

"Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: