Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σχέδιο της αστυνομίας για εκκένωση της πλατείας Συντάγματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απωθήσει το πλήθος από την οδό Αμαλίας-η οποία έχει δοθεί στην κυκλοφορία όπως και η Φιλελλήνων- ενώ έχουν απαγορέψει την πρόσβαση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Από τη μεριά τους οι Αγανακτισμένοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη πλατεία και συζητούν ειρηνικά την περαιτέρω στάση τους.

Μαζί με τους Αγανακτισμένους επέστρεψε και η ένταση. Νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με χρήση κρότου λάμψης τους διαδηλωτές από την οδό Αμαλίας προς την Όθωνος και την πλατεία Συντάγματος.

Έναρξη των επεισοδίων έγινε νωρίς το απόγευμα όταν δυο ομάδες αντεξουσιαστών και ακροδεξιών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο.

Τα μήνη των αναρχικών δέχτηκαν και οι δημοσιογράφοι. Ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων που κάλυπταν την επιστροφή των Αγανακτισμένων, αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν από το σημείο.

Αντιθέτως, σε μια συμβολική κίνηση, 30 περίπου γυναίκες ένωσαν τα χέρια τους και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Κίνηση που στόχο είχε να τονιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της κινητοποίησης.

Η επιστροφή των Αγανακτισμένων

Η κεντρική πλατείας της Αθήνας, το Σύνταγμα άνοιξε ξανά για τους Αγανακτισμένους.

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή των κινητοποιήσεων, το κίνημα που «συστήθηκε» για να ταρακουνήσει τα πολιτικά νερά της χώρας λόγω οικονομικής κρίσης, επέστρεψε σήμερα στις 19:00 προκειμένου να ξεκινήσει τη διαμαρτυρία του από εκεί που την …άφησε.

Ο κόσμος είχε στήσει τα γνώριμα πανό με τα αντικυβερνητικά συνθήματα ενώ ανάμεσα στο ετερόκλιτο πλήθος βρίσκονται πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους. Αρχικά η αστυνομική δύναμη ήταν διακριτική.

Οι πλατείες είμαστε εμείς...

Υιοθετώντας το σύνθημα «οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού» οι Αγανακτισμένοι βρίσκονται μια ανάσα από το Κοινοβούλιο με στόχο να στείλουν στην κυβέρνηση και εν γένει στους πολιτικούς ένα ηχηρό μήνυμα.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών».

Ενδεικτικό είναι ότι η σημερινή ημέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία για την επανεμφάνισή τους, καθώς η 3η Σεπτεμβρίου «θυμίζει –όπως τονίζουν-την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια»।

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: