Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα και γρήγορα, λέει η Άννα Διαμαντοπούλου

«Μας πιέζει η κρίση»


Ο υπουργός σήμερα είναι σαν μονομάχος σε αρένα με λιοντάρια, λέει η κ.Διαμαντοπούλου
Ο υπουργός σήμερα είναι σαν μονομάχος σε αρένα με λιοντάρια, λέει η κ.Διαμαντοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μεγάλες και γρήγορες αλλαγές υπό την πίεση της κρίσης τονίζει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «ο υπουργός σήμερα είναι σαν μονομάχος σε αρένα με λιοντάρια». Λέει «ναι» στις απολύσεις στο Δημόσιο για τους «ασυνείδητους» δημοσίους υπαλλήλους και στη διαμόρφωση μίας δίκαιης βάσης για όλους τους μισθούς.

Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η κ.Διαμαντοπούλου επισημαίνει τον κίνδυνο αδυναμίας υλοποίησης του συμφωνημένου πακέτου της 21ης Ιουλίου, ενώ τονίζει ότι «η συναίνεση βοηθάει στις μεγάλες αποφάσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να σταθεί όρθια», ενώ «η συγκυβέρνηση θα είναι παιδί ανεξέλεγκτων κρίσεων».

Για τις κινητοποιήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η κ.Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των φοιτητών κατά του νέου νόμου-πλαισίου είπε: «Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων».

Η ίδια, πάντως, πρόσθεσε ότι διά της Παιδείας αποδείχθηκε ότι υπάρχει ο δρόμος της συνεννόησης. «Είναι πλέον ένα πολύτιμο κεκτημένο του δημόσιου βίου, που μπορεί να σηματοδοτήσει ανάλογες θετικές εξελίξεις και σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως η σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια που κάνει αντίστοιχα στο μέτωπο της Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών».

Για τα βιβλία που λείπουν

Η κ.Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι δεν έχουν εκτυπωθεί έγκαιρα τα βιβλία λόγω των «μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πάγια διαδικασία προμήθειας χάρτου» και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στα σχολεία για την αντιμετώπιση του πρώτου διαστήματος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: