Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σε θέσεις μάχης για νέες κινητοποιήσεις μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί

Ξεκινά «καυτή» εβδομάδα


Αύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους
Αύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που ξεκινά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και δεν αποκλείουν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων, εν όψει της διαμόρφωσης του καινούριου οργανογράμματος των εταιριών και της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως προβλέπει το νόμος για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Αύριο Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα καθορίσουν τη στάση τους, ενώ την Τετάρτη θα πάρουν σχετικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ).

Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Το σχέδιο νόμου που προωθείται είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη, οπότε τυπικά θα ανάψει και το πράσινο φως για την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν τη στάση τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρόν στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: