Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ στην ατζέντα της επίσκεψης Μπεγλίτη στην Ιερουσαλήμ

Επίσημη επίσκεψη μέχρι την Τρίτη

Η επίσημη επίσκεψη του Π.Μπεγλίτη διοργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του
Η επίσημη επίσκεψη του Π.Μπεγλίτη διοργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επιχειρησιακό μνημόνιο σχετικά με τις διμερείς σχέσεις στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπαράκ κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη, που ξεκινά την Κυριακή, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, και κατά τη διάρκειά της ο υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σίμον Πέρες, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν.

Στις συνομιλίες με τον Εχούντ Μπαράκ θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, και θα υπογραφεί από τους δύο υπουργούς σχετικό Επιχειρησιακό Μνημόνιο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Πολιτικής Άμυνας Ματάν Βιλνάι και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ.

Ο κ. Μπεγλίτης θα επισκεφθεί, τέλος, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Η επίσκεψη του κ. Μπεγλίτη στο Ισραήλ γίνεται την ώρα που η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρεσβευτή στην Άγκυρα και ανακοίνωσε τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: