Στον Παπούλια ο Σαμαράς
Μάλιστα, η ΝΔ δεν θα παραστεί στην αυριανή προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή καθώς χαρακτηρίζει “έμμεσο εθνικό διχασμό που διακινδυνεύει το μεγαλύτερο επίτευγμα της χώρας την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση” την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της δανειακής συμφωνίας.
Η ΝΔ επανέλαβε με δηλώσεις του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι η μόνη λύση για την χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαική Ένωση και οι πιστωτές της χώρας.
Κύκλοι της λεωφόρου Συγγρού έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου μέσα στον πανικό του βάζει εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να μεταθέσει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.
Εκλογές ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Το αίτημα για εκλογές τώρα ήταν η απάντηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να διενεργηθεί δημοψήφισμα για να αποφανθούν οι πολίτες αν συμφωνούν με τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.Το ΚΚΕ ζητώντας την άμεση διενέργεια εκλογών, σε ανακοίνωση Τύπου μιλάει για «ωμό εκβιασμό και ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού» και αναφέρει ότι η πρωθυπουργική εξαγγελία για δημοψήφισμα «σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση».
Επίσης αναφέρουν ότι το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και «βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους».
Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε σήμερα και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλοι μας «οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή», ενώ έριξε το «μπαλάκι» στον κ. Παπούλια, υποδεικνύοντας ότι, θεσμικά και βάσει των προβλέψεων του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ευχέρεια και την ευθύνη να επιλέξει πώς θα προφυλάξει την κοινωνική συνοχή.
Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο και απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, "για να προλάβουμε τις εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας".
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε εμφατικά στον κ. Παπούλια ως κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, έκανε λόγο για "πρωτοφανή αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των πολιτικών αποφάσεων", για την αποκατάσταση της οποίας "είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες". "Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας" πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Σε ανακοίνωση της και η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι «καμία ευρωπαϊκή συμφωνία για την αντιμετώπιση του χρέους δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού, αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη, την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας και την υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου