Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Βαξεβάνης: Ο νομικός κόσμος μιλάει για "ασέλγεια" στους νόμους

http://cdn.news247.gr/ellada/eidiseis/article1433247.ece/ALTERNATES/w620/baxevanis.jpgΜετά την πρώτη αναπάντητη ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη προς τον Ε. Βενιζέλο, ο δημοσιογράφος δημοσιεύει και δεύτερη ελπίζοντας αυτή τη φορά να πάρει κάποια απάντηση

Μετά την έντονη αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη με τον Ε. Βενιζέλο στην τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου και τη πρώτη αναπάντητη ανοιχτή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο, ο Κ. Βαξεβάνης δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα της εκπομπής του, www.koutipandoras.gr, και δεύτερη ανοιχτή επιστολή.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται σε "αναπάντητα παλιά και νέα ερωτήματα" όπως τονίζει και ζητά από τον αντιπρόεδρο μια απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Κ. Βαξεβάνης είχε δημοσιεύσει την πρώτη ανοιχτή επιστολή μετά από τον διαξιφισμό που είχε με τον Ε. Βενιζέλο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στην οποία παρενέβη ο αντιπρόεδρος με αφορμή τα όσα άκουσε για τα περιουσιακά του στοιχεία και ενοχλήθηκε.

Τότε η ανοιχτή επιστολή προς τον Ε. Βενιζέλο, είχε τον τίτλο "Από την αλήθεια της ρητορείας, προτιμώ την ρητορεία της αλήθειας", στην οποία όμως δεν έλαβε καμία απάντηση από τον ίδιο.

Στην δεύτερη ανοιχτή επιστολή υπό τον τίτλο "Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;", ο δημοσιογράφος ζητά κάποια απάντηση καθώς θεώρησε πως ο λόγος που δεν απαντούσε ήταν πως δεν υπήρχε χρόνος από τον Ε. Βενιζέλο λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το χρέος.

Όμως όπως τονίζει, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. "Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου, λέει ο δημοσιογράφος χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως τόσο ο Θ. Πάγκαλος όσο και η Α. Διαμαντοπούλου απάντησαν αμέσως σε σχετικά σκληρά άρθρα που είχε γράψει απευθυνόμενος στο πρόσωπό τους, ενώ τονίζει πως και οι δύο σεβάστηκαν τον ρόλο τους και τον ρόλο του δημοσιογράφου.

Έπειτα, ο δημοσιογράφος συνεχίζει, αναφερόμενος στο έργο του Ε. Βενιζέλου όταν διατέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης, τροποποιώντας νόμους και άρθρα, μια εκ των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να παραγραφούν κακουργήματα.

"Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας", τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρεται και σε παράνομες μεταγραφές παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης και άλλες μεταρρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: