Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Η συντρόφισσα Μέρκελ εφαρμόζει κατώτατο μισθό»

Κύκνειο άσμα του συνασπισμού της Καγκελαρίου


http://img.protothema.gr/FC527AA2AB21BB64B30FB4312B8E4FE3.jpg
«Η συντρόφισσα Μέρκελ καθορίζει κατώτατο μισθό» γράφει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” σχετικά με την απόφαση της Καγκελαρίου να εφαρμόσει κατώτατο ωρομίσθιο για τους Γερμανούς εργαζόμενους. «Την ώρα που η ευρωζώνη διανύει τη μεγαλύτερη κρίση από συστάσεώς της και ενώ έχουν επιβληθεί δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας σε πολλές χώρες της Ένωσης, η συντρόφισσα Μέρκελ αποφάσισε να δείξει το σοσιαλιστικό της προφίλ και να εφαρμόσει κατώτατο μισθό στη χώρα» γράφει το “Spiegel” με απροκάλυπτη ειρωνική διάθεση.

Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στο γερμανικό Τύπο να προϊδεάζουν για μια πανωλεθρία στις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, λόγω της διαχείρισής της στην κρίση της ευρωζώνης και την ραγδαία άνοδο των Σοσιαλιστών, η Frau Μέρκελ παίζει τα ρέστα της καθιερώνοντας κατώτατα ωρομίσθια ύψους 6,89 ευρώ στην Ανατολική Γερμανία και 7.79 ευρώ στη Δυτική.

«Η Μέρκελ κάνει στροφή προς τα αριστερά και τα συνδικάτα πανηγυρίζουν» γράφει έμπλεη ειρωνείας και η “Sueddeutsche Zeitung". Η κοινωνική πολιτική είναι το τελευταίο χαρτί της Μέρκελ στην προσπάθειά της να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τους Σοσιαλιστές για τις εκλογές που θα λάβουν χώρα στη Γερμανία το 2013 και που σύμφωνα με τις ως τώρα δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός της Καγκελαρίου δεν έχει καμία τύχη να διεκδικήσει εκ νέου την Καγκελαρία, εκτός εάν η πρότασή της είναι μια έμμεση πρόσκληση στους Σοσιαλδημοκράτες για την από κοινού διεκδίκηση της Προεδρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: