Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Kατσέλη: «Η χώρα κινδυνεύει με νέους φόρους και περικοπές μισθών»









Kατσέλη: «Η χώρα κινδυνεύει με νέους φόρους και περικοπές μισθών»

«Πρόσθετες μειώσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων ή και η αύξηση των φόρων που βαθαίνουν την ύφεση αντιστρατεύονται την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη μελλοντική ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας», είναι οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα ύστερα από την απόφαση για το κούρεμα του χρέους κατά 50%, σύμφωνα με την πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η κυρία Κατσέλη τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κούρεμα του 50% που αποφασίστηκε, σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, μειώνουν το βάρος εξυπηρέτησής του αλλά δεν καθιστούν το ίδιο το χρέος αναγκαστικά διαχειρίσιμο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους διαθέσιμους πόρους που θα έχουμε στο μέλλον για να το αποπληρώσουμε, δηλαδή από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Μια οικονομία που συρρικνώνεται, όπως συμβαίνει και σε μια επιχείρηση, δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δανεικά όσα πολλά ή λίγα αυτά είναι».


Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η Λούκα Κατσέλη επισημαίνει ότι «οι εκλογές στη μέση μιας κυβερνητικής θητείας αποτελούν λύση όταν δημιουργούνται αδιέξοδα» και προσθέτει ότι «ακόμα και σήμερα, όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει, οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δοκιμάζεται, υπάρχουν περιθώρια για μια πολιτική ατζέντα ανατροπής της υφιστάμενης κρίσης».


Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ η πρώην βουλευτής του κόμματος υποστηρίζει πως «Αντιμετωπίζει διευρυμένη κρίση αξιοπιστίας και αμφισβήτησης του ιδεολογικού προσανατολισμού του, ενώ σημαντικές κοινωνικές συμμαχίες έχουν διαρραγεί».

«Η ιστορία όπως γνωρίζετε δεν επαναλαμβάνεται. Αποτελεί, στην καλύτερη περίπτωση, απόθεμα εμπειριών και γνώσης», σχολιάζει η ίδια σχετικά με τις σχέσεις που έχει με την οικογένεια Παπανδρέου
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: