Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερος γύρος με 19.000 νέους εφέδρους...



Αγώνα δρόμου προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας της εργασιακής εφεδρείας, δίνουν οι διευθύνσεις προσωπικού στα υπουργεία. Οι εκτεταμένες μετακινήσεις υπαλλήλων είναι η πρώτη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, προκειμένου να ... συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ ακόμη και χθες κάποιοι μόνιμοι υπάλληλοι δεν είχαν λάβει τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες λύεται και επισήμως η σχέση τους με το Δημόσιο και εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Εν τω μεταξύ, άλλοι 19.000 υπάλληλοι, αυτή τη φορά αορίστου χρόνου στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας το επόμενο διάστημα.

Καταγραφή
Μέχρι το τέλος του χρόνου σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία μπαίνουν 12.000 υπάλληλοι που βρίσκονται δύο χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση. Η καταγραφή των υποψηφίων έχει ξεκινήσει και οι υπηρεσίες έχουν στείλει τις σχετικές λίστες με το προσωπικό αυτό στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, άλλοι 7.000 εργαζόμενοι σε φορείς που βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης ή εξυγίανσης θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας. Αν δεν εκδοθούν εγκαίρως οι αποφάσεις μεταφοράς τους σε άλλες υπηρεσίες τότε το σύνολο του προσωπικού των υπό συγχώνευση φορέων τίθεται σε εφεδρεία από τις αρχές του 2012.

Εν τω μεταξύ, προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έχουν οι φορείς του Δημοσίου για να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία για το μόνιμο προσωπικό που υπέβαλε αίτηση παραίτησης ή συνταξιοδοτήθηκε, καθώς και για όσους απολύθηκαν αυτοδίκαια λόγω ορίου ηλικίας και συμπλήρωσης 35ετίας - πρόκειται για εκείνους που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παρέμεναν στις υπηρεσίες τους βάσει ευνοϊκών ρυθμίσεων ή τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία.

Στοιχεία
Τα στοιχεία για εκείνους που υπέβαλαν παραίτηση ή συνταξιοδοτήθηκαν πρέπει να αφορούν το διάστημα από 6 Οκτωβρίου του 2011 -ημερομηνία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή ο νόμος της εργασιακής εφεδρείας- μέχρι τις 27 Νοεμβρίου του 2011. Υποχρέωση αποστολής των στοιχείων έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων, των γενικών και ειδικών γραμματειών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των δήμων, των περιφερειών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και των ανεξάρτητων Αρχών. Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στο Βήμα FM, ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι: «Αν μου πείτε, ξέρεις κ. Βορίδη μου, πριν από ένα μήνα είχες βγει στα κεραμίδια και έλεγες ότι το χαράτσι ήταν άδικο και δεν έπρεπε να γίνει ή να συνδεθεί με τη ΔΕΗ και όλα αυτά που έλεγα, τα λες και σήμερα;

Σας λέω ότι τα λέω και σήμερα. Αλλά το έργο που έχω να εκτελέσω ως υπουργός αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αναθεωρήσω το σύνολο της πολιτικής των δύο προηγούμενων ετών. Επειδή η εφεδρεία είναι οριζόντιο μέτρο, λέω ότι έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις στα μέσα μεταφοράς».
www.imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: