Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πειθαρχική δίωξη για τον αρχηγό της Σχολής Ευελπίδων...



Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής στην αμαύρωση της ... επετείου του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντας «μπούρδα» την επέτειο του Πολυτεχνείου και παροτρύνοντας ομάδα πέντε πρωτοετών σπουδαστών να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Παραδίδεται επίσης ο φάκελος στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα των δύο ΕΔΕ επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες που «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν». Ο έκτος όμως σπουδαστής εξαιρέθηκε στη συνέχεια καθώς είχε κυπριακή καταγωγή.

Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχει γενικότερος κίνδυνος, αναφέρεται: «Δεν πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν προϋποθέσεις και το κατάλληλο κλίμα για επανάληψη τέτοιων γεγονότων διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αφοσιωμένες στο καθήκον τους που είναι η προάσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των διεθνών δικαιωμάτων της χώρας μας».
protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: