Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος, ανακοίνωσε ο Λ.Παπαδήμος

Έτοιμη η εγκύκλιος με τις εξαιρέσεις

Ο Λουκάς Παπαδήμος απαντά σε ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα για το τέλος των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή
Ο Λουκάς Παπαδήμος απαντά σε ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα για το τέλος των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή


Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις εξαιρέσεις από την καταβολή του τέλους για τα ακίνητα, η οποία πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, αντιμετωπίζει τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, παρείχε ο Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε ερώτηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, να εξαιρούνται του τέλους για τα ακίνητα, που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε, προβλέπεται αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης για εκείνους που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι στην εγκύκλιο προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτενκοι με χαμηλό εισόδημα ή άτομα με αναπηρία που θα εξαιρούνται του τέλους.

Αναφορικά με τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στον υπολογισμό του τέλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οφείλονται στα λανθασμένα στοιχεία που είχαν για τα ακίνητα οι δήμοι.

Όσον αφορά στην ένταξη του τέλους για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Παπαδήμος παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι πρόκειται για λύση ανάγκης, προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για το κράτος, δεδομένων των αδυναμιών του φορολογικού συστήματος.

Σημείωσε, πάντως, πως η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει τις αδικίες, καθώς και τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: