Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εκτός κυβέρνησης οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...




«Υπουργούς πλήρους απασχόλησης» επιθυμεί στην κυβέρνησή του ο Λουκάς Παπαδήμος και ως εκ τούτου επιδιώκει ασυμβίβαστο με την υποψηφιότητα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ συναρτά τον ανασχηματισμό με τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί πως οι ... υπουργοί του θα πρέπει να είναι “full time” και ως εκ τούτου, εκτιμά πως οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -αν προκηρυχθούν διαδικασίες αλλαγής του Γιώργου Παπανδρέου- θα πρέπει να μην συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Η θέση αυτή, αν υλοποιηθεί, θα αφήσει εκτός κυβέρνησης κορυφαίους υπουργούς, με πρώτο, τον σημαντικότερο υπουργό που είναι ο επί των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων με το PSI), αλλά και τον επί της Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και επί της Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παράλληλα, εκ των πραγμάτων, συμβάλλει ώστε η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ να μετατεθεί για μετά τις εκλογές, όπως πιθανόν να επιθυμεί ο νυν Πρόεδρός του, ή να πραγματοποιηθούν με ένα μόνο υποψήφιο, όπως επιδιώκει εξ αρχής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον… ίδιο δηλαδή. Στρατηγική του υπουργού Οικονομικών, πάντως, παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, είναι να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, επίσης, ναι μεν επιθυμεί ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ώστε να διορθώσει το αρχικό του λάθος να κάνει δεκτές όλες τις προτάσεις των πολιτικών αρχηγών, αντί να επιβάλλει, με τα αδιέξοδα που υπήρχαν τη δεδομένη στιγμή, τους δικούς του όρους, ωστόσο συνδέει τις αλλαγές με τη διάρκεια της κυβέρνησης. Γιατί είναι φανερό πως δεν μπορεί να αλλάξουν εκ νέου υπουργοί, για θητεία δυο μηνών, ώσπου –άλλωστε- να πληροφορηθούν το αντικείμενό τους, θα έχει… λήξει η θητεία τους!

Υπουργικό για αλλαγές στα εργασιακά

Εντός της εβδομάδας, πάντως, θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, όπου αναμένονται νέες συγκρούσεις υπουργών, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερο Υπουργικό εντός της εβδομάδας με θέμα την Δικαιοσύνη.

Σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και εν συνεχεία με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Βασίλη Ράπανο και Απόστολο Ταμβακάκη.
real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: