Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σύγκληση Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου

Μετά το αντάρτικο στη Βουλή


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου επιστρέφει το βράδυ της Τετάρτης από την Κόστα Ρίκα όπου βρισκόταν για το Συμβούλιο της Σοσιαλιστκής Διεθνούς
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου επιστρέφει το βράδυ της Τετάρτης από την Κόστα Ρίκα όπου βρισκόταν για το Συμβούλιο της Σοσιαλιστκής Διεθνούς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, συγκάλεσε η ηγεσία του Κινήματος, μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε από το αντάρτικο κατά την ψηφοφορία άρθρων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Θέμα της συνεδρίασης θα είναι: Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη δανειακή σύμβαση και το PSI - Στήριξη του έργου της κυβέρνησης.

Συζητήσεις προκάλεσε νωρίτερα πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη να συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει τον πρόεδρό της. Εντούτοις, στόχος της συνεδρίασης της ερχόμενης Πέμπτης δεν θα είναι αυτός.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έλεγαν ότι έπειτα από την εικόνα που παρουσίασε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, δικαιώνεται η πρόταση του προέδρου του κόμματος για διαρχία. Τώρα όμως, πρόσθεταν, δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν οι αποφάσεις του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου.

Την αντίθεσή του στην πρόταση Σκανδαλίδη εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε, η ΚΟ θα πρέπει να συνεδριάσει για να εκλέξει τον πρόεδρο της, αλλά για να εκφράσουν οι βουλευτές την άποψη τους.

Την αντίθεση του εξέφρασε και ο Μ.Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας ότι αν γίνει τέτοια κίνηση θα διαλυθεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ και ότι προέχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σωτηρία της χώρας.

Να κλείσει την πόρτα σε τέτοιες σκέψεις επιχείρησε το απόγευμα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης λέγοντας ότι η πορεία και οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου έχουν αποφασιστεί με αποφάσεις των οργάνων του Κινήματος.

«Κάθε άλλη επιλογή προκαλεί σύγχυση, απώλεια δυναμικής και εν τέλει θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των στόχων που διασφαλίζουν το μέλλον της χώρας και του λαού» πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: