Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Κόστα Ρίκα ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ









Η Κόστα Ρίκα ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής  νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Η Σοσιαλιστική Διεθνής που συνεδριάζει στην Κόστα Ρίκα, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να ανοίξει τον δρόμο ώστε ο νέος πρόεδρός της να μπορεί να εκλεγεί χωρίς κατ' ανάγκην να είναι εν ενεργεία πρόεδρος κόμματος.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εκλέξουμε τον νέο πρόεδρο και γραμματέα με ανοιχτές διαδικασίες στο Συνέδριο», είπε στην Κόστα Ρίκα ο Γ. Παπανδρέου αιφνιδιάζοντας τους συνέδρους οι οποίοι πάντως υιοθέτησαν την πρότασή του και τον ενθάρρυναν να είναι εκ νέου υποψήφιος.


Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με την διαδικασία που έχει αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ στα τέλη Μαρτίου θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.


Ταυτοχρόνως όμως, εκτιμάται ότι αποδεσμεύει πλήρως το ΠΑΣΟΚ που μπορεί να επιταχύνει αν θέλει τις διαδικασίες αλλαγής της ηγεσίας, κάτι που μετά τη χθεσινή εικόνα της ΚΟ με την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου, αρχίζει να θεωρείται πιθανό. Δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η παρέμβαση Σκανδαλίδη, ο οποίος διαπίστωσε «κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» και πρότεινε την άμεση σύγκλισή της για «να εκλέξει τον Πρόεδρό της».

Ιδιαίτερα όταν πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να συμφωνεί με τη διαδικασία. Κατηγορηματικά αντίθετοι με την εκλογή προέδρου από την ΚΟ εμφανίζονται οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο δεύτερος το δήλωσε ήδη δημοσίως και ο πρώτος λέγεται ότι υπογραμμίζει πως αυτή η διαδικασία θα τραυματίσει την ενότητα του κόμματος. Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν και επισήμως τονίζουν ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί, ανεπισήμως δεν αποκλείουν τίποτα, μιας και το χρονοδιάγραμμα εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις και τη βούληση του ιδίου του Γ. Παπανδρέου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Α. Σαμαράς θεωρεί δεδομένο ότι το PSI θα ολοκληρωθεί ως τις 5 Μαρτίου και οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο ως τις 8 Απριλίου।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: