Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Χωρίς κόκκινες γραμμές» ο ΣΕΒ στην συνάντηση για τα εργασιακά την Τετάρτη

Υπέρ της διατήρησης 13ου και 14ου μισθού

Ο προέδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος
Ο προέδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Χωρίς κόκκινες γραμμές, αλλά με δύο βασικές θέσεις υπέρ του παγώματος του κατώτατου μισθού «για όσο διαρκεί η κρίση» και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού προσέρχεται ο ΣΕΒ στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για το καυτό θέμα των εργασιακών, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Από την πλευρά της, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για σαρωτικές αλλαγές και βίαιες ανατροπές, με κατάργηση των δώρων και παρέμβαση στους μηχανισμούς μεσολάβησης και διαιτησίας.

Ο ΣΕΒ ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη πως προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

«Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση. Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ).

Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΕ δεν δέχεται καμία παρέμβαση στη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζητώντας να χορηγηθεί η αύξηση του Ιουλίου (περίπου 2,5%) και να μην περικοπούν 13ος και 14ος μισθός.

Θεωρώντας μάλιστα πως ορισμένες απαιτήσεις της τρόικας άπτονται αρκετά εξειδικευμένων ζητημάτων, η ΓΣΕΕ έχει κάνει λόγο για «καταδότες» στην τρόικα -δείχνοντας εργοδοτικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για επίτευξη «κρυφών πόθων» τους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: