Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ και Σαρκοζί μιλάνε για «δύσκολο» 2012

Δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους!



http://img.protothema.gr/51C3B6B2FE0B4DE6D19E71FDEEB277A9.jpg

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου οι πολιτικοί ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας εμφανίστηκαν πεπεισμένοι ότι οι αποφάσεις (;) τους ήταν οι ιδανικές για να αντιμετωπισθεί επιτέλους η κρίση χρέους στην ΕΕ, αισιόδοξοι ότι βρήκαν το κατάλληλο «φάρμακο» και εν πολλοίς έως και … «επιθετικοί» απέναντι σε όσους αμφέβαλλαν για τη δυνατότητα της Ευρώπης να αντιπαρέλθει των προβλημάτων της.

Όπως έδειξε η συνέχεια λίγους έπεισαν, με δεδομένο πως πια δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους, και τώρα έρχεται η ώρα των νέων δηλώσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ «το 2012 πιθανότατα θα είναι δυσκολότερο από το 2011»!

Μας … προειδοποιούν τώρα οι δύο ηγέτες, λέγοντας, και δη στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους, πως «η σοβαρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έχει λήξει» και πως «το νέο έτος αναμφίβολα θα είναι πιο δύσκολο από το 2011».

Ο κύριος Σαρκοζί ζήτησε από τους Γάλλους αυτοσυγκράτηση και σύνεση, ενώ η κυρία Μέρκελ, μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση, δήλωσε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει την «δυσκολότερη πρόκληση εδώ και πολλές δεκαετίες, ωστόσο στο τέλος θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση».

Κι ενώ οι δύο ηγέτες εμφανίζονταν απαισιόδοξοι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε «επιτυχή την πορεία του ευρώ», τόνισε πως … «παρά τις κασσανδρικές προφητείες, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό», ενώ ξεκαθάρισε πως «η σημερινή κρίση δεν συνιστά κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους κάποιων χωρών της ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: