Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Aπειλούν ότι θα φύγουν για να αναγκάσουν τον Γιώργο να παραιτηθεί...









Aπειλούν ότι θα φύγουν για να αναγκάσουν τον Γιώργο να παραιτηθεί...
Η μετωπική (με την έννοια του τετ α τετ) αντιπαράθεση των κορυφαίων των ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, την περασμένη Τετάρτη, δεν είχε τα αποτελέσματα που ανέμεναν. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι επιθυμεί να παραμείνει στο τιμόνι ως τις εκλογές και στη συνέχεια… βλέπουμε.

Λογικά λοιπόν, η παραίνεση «Γιώργο φύγε» που ειπώθηκε με κάποιο τακτ, έδωσε τη θέση της στη μάχη των χαρακωμάτων.

Ένα από τα όπλα των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ είναι να μεταφέρουν την πίεση του επερχόμενου εκλογικού Βατερλό (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) στον Γιώργο, διαμηνύοντας πλαγίως ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συμπράξουν σε αυτό και σκέπτονται ή προτιμούν να αποχωρήσουν, για να μην γίνουν συνεργοί.

Στους υψηλούς ορόφους της Ιπποκράτους, όπου το μήνυμα έχει φτάσει εδώ και καιρό, θεωρείται ότι η προειδοποίηση δεν είναι άνευ περιεχομένου. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν βέβαιο ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ πολιτικών από περισσότερα των τριών κόμματα, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου σχήματος. Εκτιμούν ωστόσο ότι το εγχείρημα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο σε αυτή τη χρονική περίοδο κατά την οποία η ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στα δύο μεγάλα κόμματα εκ των τριών τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Για το λόγο αυτό και εκτιμάται ότι το μήνυμα «ή φεύγεις ή φεύγουμε», σε αυτή τη φάση, σημαίνει περισσότερο «λέμε ότι φεύγουμε μπας και φύγεις».

Οι συνεργάτες του Παπανδρέου δεν πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό, σήμερα, κάποιοι εκ των κ.κ. Βενιζέλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Μόσιαλου, να κινηθούν στην κατεύθυνση σύμπραξης με κάποιους από τους «5» της ΝΔ ή και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Θεωρούν ότι ενδεχόμενες ανταλλαγές απόψεων, έχουν «φιλολογικό» χαρακτήρα.

Οι εκτιμήσεις αυτές, ουσιαστικά λειτουργούν αγχολυτικά για τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος τραβάει σε μάκρος τη διαδικασία αλλαγών, Εθνικών Συμβουλίων και Συνεδρίων.

Αν θα αποδειχθούν και σωστές, ο χρόνος θα το δείξει.


Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: