Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Την αντικατάσταση των Πεπόνη-Μουζακίτη ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ερώτημα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Οι δύο εισαγγελείς βρέθηκαν αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα στον Αρειο Πάγο προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα των ενοχλήσεων που δέχθηκαν
Οι δύο εισαγγελείς βρέθηκαν αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα στον Αρειο Πάγο προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις για το θέμα των ενοχλήσεων που δέχθηκαν (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με 5σέλιδο υπόμνημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το «Βήμα» στο υπόμνημά του ο υπουργός αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες κσαταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας».

Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει την Τετάρτη, αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί στο επόμενο πιθανότα Συμβούλιο.

ΝΔ: Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας την κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο κ. Μ.Παπαϊωάννου «επιτιμά τους δικαστές γιατί εφάρμοσαν τα συνταγματικώς οριζόμενα. Και αυτό είναι πρωτοφανές. Είναι, άλλωστε, η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο Εισαγγελείς.»

«Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι, 'έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης'. Θυμίζουμε, επίσης, ότι αντίστοιχη απόπειρα υπήρξε και από τον κ. Ευ.Βενιζέλο, με την προώθηση τροπολογίας, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού. Φαίνεται, τελικά, πως ο κ. Παπαϊωάννου εναρμονίζεται με τις κομματικές ντιρεκτίβες Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Ρέππα και Διαμαντοπούλου, τις ύβρεις στη Δικαιοσύνη και τις απειλές τους σ’ ολόκληρη την κοινωνία» καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: