Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μια πόλη βυθισμένη στον φόβο…

Στη φυλακή 34 από τους 53 συλληφθέντες



Οι 34 από τους συνολικά 53 συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Διαβατών, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας.

Οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τις 300.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους. Οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι της συμμορίας Μάρκος Καραμπέρης, Δημήτρης Λαμπάκης, οι αδελφοί Νίκος και Κώστας Μελέτης, απολογήθηκαν την Δευτέρα στην ανακριτική αρχή υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τοκογλυφία και εκβιασμό. Αντιθέτως ισχυρίστηκαν ότι βοηθούσαν φίλους τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν πήραν πίσω ούτε τα λεφτά που δάνεισαν πόσο μάλλον τόκους.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται καθώς και η προανάκριση και οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν άμεσα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Ωστόσο, στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί το ερώτημα γιατί η κίνηση αυτή εξάρθρωσης του κυκλώματος δεν έγινε νωρίτερα αφού η σπείρα δρούσε εδώ και μια δεκαετία ενώ για το Μάρκο Καραμπέρη οργίαζαν οι φήμες για σχέσεις του με τον υπόκοσμο.

Ο ίδιος είχε εδώ και δεκαετίες συνάψει σχέσεις και συγγενικές μέσω κουμπαριάς με επιφανείς Θεσσαλονικιούς. Κουμπάρος του ήταν ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αλλά και ο αυτόχειρας επιχειρηματίας Ευριπίδης Φιλιππίδης, όπως και ο Λεωνίδας Μαριόλης ο οποίος επίσης έβαλε τέρμα στη ζωή του.

Στενή σχέση μαζί του, την οποία χαρακτηρίζει ως φιλία βαθιά έχει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες είναι γιατί δεν εμφανίζονται τα θύματα του κυκλώματος προκειμένου να καταγγείλουν ενώ οι περιπτώσεις που ακούγονται για ανθρώπους που εξαπατήθηκαν στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, καθώς ο φόβος προφανώς κυριαρχεί…
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: