Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Σαμαράς και Βενιζέλος- Ο διάλογος «φωτιά» τα μεσάνυχτα στο Μαξίμου!









Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Σαμαράς και Βενιζέλος- Ο διάλογος «φωτιά» τα μεσάνυχτα στο Μαξίμου!
Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν χτες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή για το επεισόδιο μεταξύ των δύο πολιτικών ήταν η διαφωνία τους σχετικά με το ποιός , η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, διαπραγματεύτηκε πραγματικά τους όρους της τρόικας.

Όλα άρχισαν όταν, κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος είχε έντονο διάλογο με τον κ. Σαμαρά για το πώς πρέπει να γίνεται η διαπραγμάτευση. Γρήγορα ο εκνευρισμός εξελίχθηκε σε οξύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών. Σημειώνεται ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που οι δύο πολιτικοί διαπληκτίζονται με τόσο έντονο τρόπο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι παρολίγον να πιαστούν στα χέρια.

Συγκεκριμένα, ο διάλογος μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά ήταν ο εξής:

-Ευ. Βενιζέλος: Με τις εμμονές σου στις συντάξεις βάζεις την χώρα στην χρεοκοπία.

Α. Σαμαράς: Ποιός είσαι εσύ που μιλάς; Με την διαπραγμάτευση που κάνεις δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τί είναι αυτά που κάνεις;

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να «συμμορφώσει» τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας «κύριε αντιπρόεδρε σας παρακαλώ αφήστε μας μόνους με τον κ. Σαμαρά».

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία, πάντως, χάρη στην επιμονή και στις σθεναρές διαπραγματεύσεις του κ. Σαμαρά βγήκε από την συζήτηση των περικοπών ο 13ος και 14ος μισθός. Μάλιστα, στη Συγγρού, υποστηρίζουν ότι η «επιτυχία του κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις», αποδεικνύεται από το γεγονός πως στο μεταφρασμένο κείμενο που πήρε ο κ. Καρατζαφέρης υπήρχε σχετική αναφορά.

Επίσης τονίζεται ότι χάρη στον πρόεδρο της ΝΔ, αποφεύχθηκε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών καθώς και η περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Από την λεωφόρο Συγγρού αντικρούουν κάθε κατηγορία του ΠΑΣΟΚ για εμμονή του κ. Σαμαρά με τις επικουρικές συντάξεις, η οποία μετέθεσε το πρόβλημα της περικοπής στις κύριες συντάξεις. «Το πρόβλημα πια είναι στα 250 εκατομμύρια που λείπουν για τα οποία ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι πρέπει να προέλθουν από ισοδύναμα μέτρα».

Κατά την διάρκεια των χθεσινών συζητήσεων ο κ. Παπαδήμος διέκοψε αρκετές φορές και μίλησε με διάφορους παράγοντες ακόμη και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όμως τον παρέπεμψε στους εκπροσώπους της Τρόικας. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε το ειδικό ταμείο διαχείρισης του χρέους που ζητούν η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, ενώ δεν συζητήθηκε το θέμα εκλογών.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: