Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Και η Vodafone βγάζει τα λεφτά της από την Ελλάδα

Μετά τους Γερμανούς του ΟΤΕ


Μετά την παραδοχή των Γερμανών του ΟΤΕ για έξοδο των χρημάτων του Οργανισμού σε τράπεζες του εξωτερικού, έρχεται σήμερα ένας ακόμη πολυεθνικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός να παραδεχθεί ότι εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Halford, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ανέφερε πως «κάθε απόγευμα» τα λεφτά από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και άλλες αγορές μεταφέρονται στη Βρετανία, καθώς η εταιρεία φοβάται τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τιμολόγησης σε διαφορετικό νόμισμα, εάν χρειαστεί...

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι προ λίγων εβδομάδων η Vodafone επένδυσε ποσό 168,5 εκατ. ευρώ για επέκτασή της στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών της Deutsche Telekom - ελέγχει, ως γνωστόν, τον όμιλο του ΟΤΕ - Kevin Kopp είχε αναφέρει ότι, εκτός από το κεφάλαιο κίνησης που καλύπτει τις τρέχουσες υποχρεώσεις, τα διαθέσιμα του ΟΤΕ βρίσκονται τοποθετημένα σε διεθνείς τράπεζες του εξωτερικού καθώς και σε ομόλογα του γερμανικού δημοσίου.

Ανάλογες πρακτικές ακολουθούν και άλλες μεγάλες πολυεθνικής που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον χώρο της λιανικής και των τροφίμων।
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: