Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό πρέπει να συνεχιστούν, τόνισε ο Γ.Κουτρουμάνης

«Οι επόμενοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι»


Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Με το νομοσχέδιο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ώρες και είναι το τελευταίο της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου, ο υπουργός Εργασίας τόνισε στη Βουλή ότι ολοκληρώνει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι πως το θέμα των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών συνολικά θα είναι και το επόμενο διάστημα βασικό στοιχείο των διαπραγματεύσεων και των πιέσεων προς την κατεύθυνση μείωσης των δαπανών.

«Οι επόμενοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι και η προεκλογική και πρώτη μετεκλογική περίοδος θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας πως «η βιωσιμότητα των Ταμείων και η διατήρηση των συντάξεων και των παροχών εξαρτάται από την πορεία της Οικονομίας», ενώ τόνισε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση στις συντάξεις «όχι όμως με λόγια αλλά με σχέδιο».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε πως πολλά από τα μέτρα του νομοσχεδίου είναι τα αυτονόητα και πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις του νομοθετήματος είναι θετικές, αφού βελτιώνονται οι όροι ρύθμισης παλαιών οφειλών προς το ΙΚΑ, ενσωματώνονται διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις λόγω ύφεσης, ενσωματώνεται ευρωπαϊκή οδηγία για την γονική άδεια που επιφέρει θετικές αλλαγές. Πρόσθεσε τέλος ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει το εκλογικό επίδομα για τους αστυνομικούς.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν.Παπακωνσταντίνου τόνισε το νομοσχέδιο πραγματοποιεί τακτοποίηση λειτουργικών ζητημάτων που προέκυψαν από την ψήφιση αντιλαϊκών νομοθετημάτων με στόχο την επιτάχυνση τους. «Υλοποιείτε το πρόσταγμα των βιομηχάνων» σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας για «ληστεία των αποθεματικών των ταμείων».

Από τον ΛΑΟΣ ο Κ.Κιλτίδης είπε πως επιχειρείται εξαπάτηση του υγειονομικού κόσμου της χώρας και των πολιτών.

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κριτσωτάκης είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στον χώρο της εργασίας και της υγείας.

Τέλος, εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. ο Ηλίας Θεοδωρίδης και εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κώστας Μαρκόπουλος, δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: