Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αιχμηρή απάντηση ΝΔ σε ΠΑΣΟΚ

"Ως απόδειξη ότι όχι μόνο δεν μπορεί να συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά καν να συνεννοηθεί μαζί του" χαρακτήρισε την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο οποίος πήρε τον λόγο για να απαντήσει στις βολές που εξαπέλυσε νωρίτερα κατά του Αντώνη Σαμαρά ο Εύαγγελος Βενιζέλος.

"Δεν θα υπήρχε Ελλάδα, δεν θα υπήρχε ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος δεν θα ήταν εδώ σήμερα αν ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ δεν είχε βάλει πλάτη τον κρίσιμο Νοέμβριο του 2011. Δεν θα μπορούσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προτείνει λύσεις για το μέλλον της χώρας", είπε.

Ο κ. Σαλμάς καταλόγισε θράσος στον κ. Βενιζέλο όταν μιλά για παγερή στάση του Αντώνη Σαμαρά αιτιολογώντας πως η ΝΔ είναι αυτή που πληρώνει δημοσκοπικά το τίμημα της εθνικής επιλογής της "γιατί έβαλε πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα".
"Το πρόβλημα δεν είναι ότι λήφθηκαν σκληρά μέτρα, αλλά ότι το ΠΑΣΟΚ εξανέμισε τις θυσίες του ελληνικού λαού. Πήρε 24 δις μέτρα το 2001 ενώ μόνο 1 δισ. έπιασε τόπο στον προϋπολογισμό» ανέφερε.

Σχετικά με το PSI, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος ομολόγησε "ποιός κούρεψε τα ομόλογα των καταθετών και ομολογιούχων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των Ταμείων".
"Η Ευρώπη πήρε την απόφαση να βάλει το τραπεζικό σύστημα να πληρώσει μέρος της κρίσης. Αν το είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος θα το είχε κάνει τότε που επέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο, αλλά τότε ούτε που σκέφτηκε να κουρέψει το χρέος. Φτάσαμε στο αναπόφευκτο" είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι "ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ο αμνός που αίρει τις αμαρτίες των άλλων, αλλά αυτός που αίρει τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να βρει δικαιολογία να ξανακατέβει στον κόσμο" και αναρωτήθηκε: "αφού τα κάνατε καλά, γιατί διώξατε τον Παπανδρέου;".

"Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μια Ελλάδα της απόγνωσης κι η ευθύνη του είναι οριστική και αμετάκλητη। Η Ελλάδα όμως έχει μέλλον. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα και πρόταση και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνήσει" κατέληξε ο κ. Σαλμάς.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: