Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΔΗΜΑΡ – Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας


Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΔΗΜΑΡ - Νέας Δημοκρατικής Συμφωνίας

Την πολιτική στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) επισημοποίησαν σήμερα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν συγκροτήσει την κίνηση «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» και τα οποία παρουσίασαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου, μαζί με τον Φώτη Κουβέλη, το περίγραμμα των πολιτικών τους θέσεων.

Οι Γιάννης Νικολάου και Στέφανος Μανίκας στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν ότι απώτερος πολιτικός στόχος της κίνησης, είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και πρόσθεσαν πως η δύναμη που σήμερα μπορεί να εκφράσει αυτή την προοπτική είναι η ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης καλωσορίζοντας του νέους συμμάχους του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δυναμική που αναπτύσσεται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Σημειώνεται ότι κανένα από τα μέλη της κίνησης δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ, αλλά θα την στηρίξουν στον εκλογικό της αγώνα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νικολάου, ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε και οι φιλελεύθερες πολιτικές των μονοδρόμων, που ακολούθησε, επί της ουσίας ακυρώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική και κατακερματίζουν την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς μετακινήθηκε από αρχές του και την φυσιογνωμία του, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, και υπογράμμισε πως υπό το πρίσμα αυτό «επιδιώκουμε ο πολιτικός χώρος της σοσιαλδημοκρατίας και της αριστεράς να επανακτήσει την πολιτική πρωτοβουλία, τη λάμψη των ιδεών του, να προτείνει ρεαλιστικές , εφαρμόσιμες και καινοτόμες λύσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

Ο Στέφανος Μανίκας τόνισε ότι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας προϋποθέτει αλλαγή αυτής της πολιτικής, καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική που ακολουθείται σήμερα θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αυτή η πολιτική πρέπει να αποδοκιμαστεί στις εκλογές ώστε να υπάρξει προοδευτική διέξοδος από την κρίση, σημείωσε ο κ. Μανίκας και πρόσθεσε πως αυτή τη δημοκρατική προσέγγιση εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες και για τη χώρα και για τους πολίτες.

Σε σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της νέας κίνησης να στηρίξει το κόμμα του, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός στην πορεία για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για απαράδεκτη ρύθμιση, δηλωτική του γεγονότος ότι «το σύστημα δεν βάζει μυαλό».

Στη «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία», εκτός του Στέφανου Μανίκα και Γιάννη Νικολάου, συμμετέχουν επίσης οι: Δασκαλάκης Δημήτρης, Καραγιαννάκης Κώστας, Κόκκας Βασίλης, Κρητικός Μανώλης, Μαλέσιος Βαγγέλης, Σκαρτσολιάς Τάκης, Σταυρακάκης Μηνάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: