Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Την Κυριακή το «Ζάππειο ΙΙΙ» του Αντώνη Σαμαρά

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Την Κυριακή το «Ζάππειο ΙΙΙ» του Αντώνη Σαμαρά
Ένα μείγμα από προτάσεις – μελετημένες και κοστολογημένες- που είτε ακροθιγώς, είτε λεπτομερειακά έχει παρουσιάσει κατά καιρούς, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, αναμένεται να παρουσιάσει την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, για την κυβερνητική διαχείριση του επόμενου διαστήματος με στόχο την άμεση έξοδο από την κρίση. Η αρχικώς προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο αναβλήθηκε εξαιτίας της αυριανής απεργίας των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ζήτησε για ακόμη μια φορά αυτοδυναμία.


Πέραν της πρότασης –υποστηρίζεται και από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ε.Ε.- για θέσπιση θέσης μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς αναμενεται κατά πληροφορίες να καταθέσει και να επανακαταθέσει προτάσεις όπως:
  • Επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ
  • Διαμόρφωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% για όλα τα Νομικά Πρόσωπα (flat tax)
  • Κατάργηση του φόρου στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ (το γνωστό χαράτσι) και αντικατάσταση με έναν ΕΤΑΚ με διευρυμένο πεδίο εφαρμογής
  • Άμεση προώθηση συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών
  • Μείωση φορολογικών συντελεστών από το 23% στο 19%, από το 13% στο 9% και το χαμηλό στο 5%
  • Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, άμεσα από το 45% στο 40% και σταδιακά με ορίζοντα τριετίας στο 30%
  • Πολιτικές ενίσχυσης της εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων σε συνδυασμό με ταχύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Σαμαράς αναμένεται, τέλος, να προτείνει τη τοποθέτηση μόνιμου υφυπουργού Οικονομικών.

Αυτοδυναμία για ριζικές αλλαγές ζήτησε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ


Αυτοδυναμία ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θέλει να τα αλλαξει όλα.

«Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη την ευρωπαϊκή ταυτότητα την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, λέγοντας όσοι πολιτικοί έλεγαν ότι η ΝΔ έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην υπουργό, τι έχουν να πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια, η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια, εμείς λέμε την αλήθεια και προσφέρουμε ελπίδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


Πάνος Ρασσιάς
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: