Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τα τρία μεγάλα λάθη του Γιώργου Παπανδρέου και ο… Άτλαντας Βενιζέλος

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τα τρία μεγάλα λάθη του Γιώργου Παπανδρέου και ο… Άτλαντας Βενιζέλος
Είναι δυνατόν να δηλώνει ωσεί παρών;
Η χθεσινή συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Mega, δημοσιοποίησε την πρόθεση του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τραβήξει διαχωριστική γραμμή από τα πεπραγμένα του Γιώργου Παπανδρέου, προκαλεί ωστόσο σειρά ερωτημάτων και σοβαρών ενστάσεων.

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε λάθος το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», χαρακτήρισε «ελλιπές» το Μνημόνιο 1 και δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση για δημοψήφισμα.

Σε ότι αφορά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», ο Ευ. Βενιζέλος οφείλει να εξηγήσει πως το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε αυτό το σύνθημα και μάλιστα πως επέμεινε ακόμα και έξι μήνες μετά την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας, όταν είχαν λεχθεί τα περί «Τιτανικού» και τα περί των… πιστολιών που έπρεπε να υπάρχουν πάνω στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.

«Κοιτάξτε, δεν ξέρω τι έγινε, δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα», είπε ο κ. Βενιζέλος για το Μνημόνιο 1. Να το δεχθούμε, έστω και αν αυτή η αντίληψη δεν καταγράφηκε δημοσίως. Και εδώ όμως χρειάζονται εξηγήσεις για το πώς οδηγηθήκαμε εκεί- αν δεν γνωρίζει, ας ρωτήσει ο κ. Βενιζέλος τον «ύπαρχο» και ας τις δώσει.

Σε ότι αφορά στο δημοψήφισμα, το οποίο σε πρώτη φάση (ο κ. Βενιζέλος)- χαρακτήρισε «λυτρωτική κίνηση», δήλωσε ότι «έγιναν αυτά που ξέρετε, έγιναν οι Κάννες και γυρνώντας από τις Κάννες έκανα τη δήλωση, η οποία στην πραγματικότητα ανακάλεσε το δημοψήφισμα». Εδώ, μια παρατήρηση: Έστω και αν δεχθούμε το δεύτερο, η στήριξη του δημοψηφίσματος αρχικά, χρήζει απάντησης και ερμηνείας.

Ερχόμαστε στο τελευταίο: Ακόμα και αν δεν σχολιάσουμε τη δήλωση «εάν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που διαπραγματεύθηκε, και διαπραγματεύθηκε σκληρά, θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαι εγώ», υπάρχει μια αποστροφή που δύσκολα μπορεί να μείνει ασχολίαστη: «ποιος θα πάει κα Τρέμη στο Eurogroup στις 14 Μαΐου; Ποιος θα κάνει, με λίγα λόγια, από το Μάιο και μετά αυτό που έκανα εγώ από τον Ιούνιο πέρσι μέχρι τώρα, παίρνοντας τη χώρα στους ώμους μου;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος αυτοτοποθετούμενος στη θέση ενός σύγχρονου και αναντικατάστατου Άτλαντα. Σπολάτη κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, όλο και κάποιος θα βρεθεί.

Ουδείς αναντικατάστατος…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: