Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Το ΠΑΣΟΚ λέει όσα αποδοκίμαζε"


Ανεβάζει τους τόνους ο Αντώνης Σαμαράς λίγες ημέρες στις εκλογές. Από την Πάτρα, όπου και μίλησε πριν από λίγο, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και στον Πάνο Καμμένο σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο Αντώνης Σαμαράς υπενθύμισε για μία ακόμη φορά το "λεφτά υπάρχουν", καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ ότι ξεγέλασε τον λαό το 2009, ενώ επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να του δώσουν τη δύναμη "να φέρουμε την αλλαγή στον τόπο, να μπορέσουμε να κάνουμε την ανατροπή".
 "Προχθές το ΠΑΣΟΚ εμφάνισε το δικο του οικονομικό πρόγραμμα, το είχε κρυφό. Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές το ανακοίνωσε. Και περιλαμβάνει τα αντίθετα από εκείνα που έκαναν επί 2,5 χρόνια. Και υπόσχονται αυτά τα οποία αποδοκίμαζαν όταν τα λέγαμε εμείς. Κάποιες φορές τα χλεύαζαν κιόλας. Και σήμερα έρχονται να τα προσυπογράψουν 'φαρδιά - πλατιά'. Δεν ζήτησαν όμως γι' αυτό συγνώμη", τόνισε ο κ. Σαμαράς.
"Σήμερα, λένε αυτά που χθες αποδοκίμαζαν, επειδή τα λέγαμε εμείς, και υπόσχονται τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν τότε. Και δε ζητάνε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που πραγματικά διελύθη μέσα από τα λουκέτα και μέσα από την απίστευτη ανεργία",  πρόσθεσε.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα επιδιώξει να επιφέρει τροποποιήσεις στο μνημόνιο και θα ρίξει βάρος στην ανάπτυξη. Eπισήμανε μάλιστα ότι συμφωνεί με τον Φρανσουά Ολάντ στο κομμάτι της ανάπτυξης:
"Όταν εγώ τσακώθηκα, αν θυμάστε πριν ένα χρόνο, με Μέρκελ, με Σαρκοζί, με Μπερλουσκόνι, με όλη την κοινωνία, για το θέμα του μνημονίου, που θεωρούσαν ότι εγώ κακώς είμαι εναντίον, κι ότι έπρεπε να ήμουν υπέρ και να το έχω ψηφίσει, τους είπα 'εδώ θα βρεθούμε και θα ζητήσουμε παραπάνω -κι έγινε αυτό- αν δεν κάνετε ανάπτυξη'. Σήμερα αλλάξανε. Κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι συμφωνώ με τις θέσεις του σοσιαλιστή του Ολάντ, ως προς το ζήτημα που λέγεται ανάπτυξη", είπε  ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά και κατά του Πάνου Καμμένου, λέγοντας: "Από τη μια πλευρά λένε 'είμαστε Δεξιοί' κι από την άλλη έχουμε αρραβωνιάσματα με τον Τσίπρα. Αυτό το κόμμα -για τον κ. Καμμένο μιλάω- θα θέλει πάση θυσία να φύγουν οι λαθρομετανάστες. Θέλουμε κι εμείς, πρώτοι. Τον κ. Τσίπρα τον ρώτησε;"enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: