Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δεν θα είναι στις λίστες του ΠΑΣΟΚ ο Σ. Βαλυράκης...



Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε από τα Χανιά ο πρώην Υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Σήφης Βαλυράκης.

«Δεν έχω κανέναν λόγο να... συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Βαλυράκης.

«Θα είμαι εδώ, παρών, θα βοηθήσω, αλλά δεν θα συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πως ήδη έχει ενημερώσει την ηγεσία του κόμματος για την απόφασή του.

Μάλιστα τόνισε ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου συμμετείχε «διότι ως εν ενεργεία βουλευτής έκρινα ότι έπρεπε να είμαι παρών. Δεν έχω τέτοιο θέμα τώρα».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βαλυράκης ερωτώμενος αναφορικά με τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου περι «σάπιου κόμματος» το οποίο πρέπει να αναγεννηθεί εκ βάθρων,την ίδια ώρα που ζητά την ψήφο των πολιτών, έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες απαντήσεις πρέπει να δώσει ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ.Βαλυράκης υπενθύμισε την αντίθεσή του στις εκλογές της 6ης Μαίου,καθώς όπως είπε, είχε προειδοποιήσει για την ακυβερνησία και είχε ισχυριστεί ότι η τότε Βουλή θα μπορούσε να στηρίξει κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, επεσήμανε πως "δεν ξέρω εαν θα έχουμε κυβέρνηση.Εύχομαι να έχουμε, αλλά η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει χειρότερη κατάσταση απο την προηγούμενη".

Παράλληλα τάχθηκε υπερ των κυβερνήσεων συνεργασίας καθώς, όπως είπε «το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα. Όπως ένα πανευρωπαικό συστημικό πρόβλημα δεν μπορεί να το φορτωθεί η Ελλάδα, έτσι και το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να το φορτωθεί ένα κόμμα. Ούτε μπορείς να αναθέσεις σε μιαν μονοκομματική πλειοψηφία την ανασυγκρότηση του κράτους. Χρειάζεται μια πανστρατιά εθνικών δυνάμεων, να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, να κατανοήσουν το πρόβλημα του λαού και να δοθεί μια διέξοδος για την χώρα στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής σωτηρίας».

Ο κ. Βαλυράκης στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκανε μια εκτενή αναφορά στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας και της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι συστημικό και διεθνές.

Χαρακτήρισε ως μοναδικό τρόπο διεξόδου απο την κρίση την εφαρμογή των συμφωνιών της χώρας με τους εταίρους μας, αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η ύφεση.

Η λιτότητα αποδείχθηκε λάθος φάρμακο για την ύφεση, είπε ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως στην χώρα χρειάζεται ένας συνδυασμός μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης και στην Ευρωπαική Ένωση, να ληφθούν άλλα μέτρα, όπως το ευρωομόλογο, η στήριξη αναπτυξιακών πολιτικών απο την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κ.α.

Πάντως ο κ.Βαλυράκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την σημερινή κατάσταση της χώρας, κάνοντας λόγο για παρατεταμένη αστάθεια, πολιτική ρευστότητα, ακυβερνησία, την γραφειοκρατία σε άνθηση και την διαφθορά εκτός ελέγχου, τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές να εξαντλούνται, ενώ έκανε λόγο και για κινδύνους που ελλοχεύουν για το δημοκρατικό πολίτευμα.

"Χρειαζόμαστε μια ασφαλή πολιτική γέφυρα,η οποία θα μας μεταφέρει απο την σημερινή απαράδεκτη οικονομική και κοινωνική κατάσταση, σε ένα ευρωπαικό περιβάλλον που θα καταλαβαίνει και το κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας, πέραν της εξυπηρέτησης του χρέους. Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν νέα εισπρακτικά μέτρα. Τουναντίον, η καλύτερη λύση θα πρέπει να είναι ένας συνδυασμός κινήσεων και μέτρων για την ανάσχεση της ύφεσης" είπε ο κ.Βαλυράκης τονίζοντας :

"Πρέπει να ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους εταίρους μας. Ως χώρα, ως πολιτικό σύστημα και ως πρόσωπα που διαχειρίζονται τα κοινά".

Τέλος, ο κ.Βαλυράκης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: