Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές αποφάσισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Δεν έχει γίνει πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ»


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «έχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα», επισημαίνει η εκπρόσωπος
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «έχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα», επισημαίνει η εκπρόσωπος   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόκειται να κατέλεθει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές της για τη διαμόρφωση πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς.

Κατά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού την Κυριακή τα δύο βασικά θέματα ήταν το πλαίσιο αυτοτελούς εκλογικής παρέμβασης και οι συμμαχίες για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου.

Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή για τη διαμόρφωση της εκλογικής διακήρυξης, των συνθημάτων και των άμεσων πρωτοβουλιών.

Σε δηλώσεις της προς το ΑΜΠΕ, η επικεφαλής του γραφείου τύπου Δέσποινα Κουτσούμπα, επισημαίνει ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «έχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα, το οποίο, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά της όργανα, θα εκφραστεί αυτόνομα και στις προσεχείς εκλογές, με κάλεσμα και σε άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις που τοποθετούνται ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ».

«Φήμες που θέλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποτάσσεται σε άλλα πολιτικά σχέδια δημιουργούν σκόπιμα λανθασμένες εντυπώσεις. Δεν πρέπει να συγχέεται ο διάλογος των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες και δημόσια με τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τα συλλογικά όργανα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε «τα μέλη, τους συναγωνιστές και φίλους της, τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος να δώσουν την εκλογική μάχη από την σκοπιά του δρόμου που έχει ανάγκη η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, καθώς και όλων των σχετικών αντιλαϊκών μέτρων, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, άμεση πολιτική αναδιανομής του πλούτου, έξοδο από την ευρώ και την ΕΕ».

Παράλληλα, όπως διευκρινίζει η εκπρόσωπος, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε κανένα “ενδοαριστερό εμφύλιο” αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει τις θέσεις της», ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν έχει γίνει καμία πρόταση εκλογικής συνεργασίας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι στελέχη του αναφέρουν σχετικές προσεγγίσεις, και επ’ αυτού πρέπει ο κόσμος της αριστεράς να κρίνει το πολιτικό περιεχόμενο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμπόρευσης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: