Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σε θέσεις εκλογικής μάχης Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Επιστροφή σε ρυθμούς εκστρατείας


  (Φωτογραφία:  Icon )


Αθήνα
Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκονται τα επιτελεία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προετοιμάζουν το δυναμικό τους για την... επιστροφή στην προεκλογική εκστρατεία. Όσον αφορά το μεν ΠΑΣΟΚ, ο Ευ.Βενιζέλος συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος για τον συντονισμό και την «κατανομή ρόλων», με ιδιαίτερα έμφαση να δίνεται στις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, ενώ η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τη σύγκληση Εθνικής Εκλογικής Συνδιάσκεψης το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία θα παρουσιαστών οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Τη συνδιάσκεψη της ΝΔ στο ΣΕΦ θα συγκροτήσουν ο πρόεδρος του κόμματος, οι αντιπρόεδροι, ο γραμματέας και τα μέλη πολιτικής επιτροπής η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, οι επικεφαλής των γραμματειών και ουσιαστικά η ηγεσία του συνόλου των τμημάτων του κόμματος.
Στη συνδιάσκεψη θα παρουσιαστούν οι πολιτικές και προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, η στρατηγική στον εκλογικό αγώνα και το πρόγραμμα δράσης των κομματικών οργανώσεων.
«Η Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Εκλογικής Εκστρατείας του Κόμματος και την αφετηρία της πάνδημης παραταξιακής συσπείρωσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Συγγρού.

«Διμέτωπος ο αγώνας» για την Ιπποκράτους

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τα στελέχη του κόμματος που συγκροτούν τα κλιμάκια που θα συντονίσουν σε κάθε εκλογική περιφέρεια τις επόμενες εβδομάδες αφενός την προεκλογική εκστρατεία και την κινητοποίηση όλου του δυναμικού της παράταξης και, αφετέρου, τη «διαδικασία ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης» και την πορεία προς το συντακτικού χαρακτήρα συνέδριο.

Στη σύσκεψη, ο κ. Βενιζέλος κωδικοποίησε τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάθε κλιμάκιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια, για να κινητοποιήσει «τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις της κοινωνίας, τις δυνάμεις της παραγωγής, τις δυνάμεις της διανόησης, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής κοινωνίας».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «στα κλιμάκια επιστρατεύονται πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι όμως βουλευτές και επιλαχόντες βουλευτές θα παραμείνουν στις δικές τους εκλογικές περιφέρειες και πρέπει να δώσουν εκεί τη μάχη».
Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, την ευθύνη για την Α' Αθηνών αναλαμβάνει η Άννα Διαμαντοπούλου, για την Β1 Περιφέρεια Αθηνών ο Μίμης Ανδρουλάκης, τη Β2 Περιφέρεια Αθηνών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την Α' Πειραιώς η Φώφη Γεννηματά, για τη Β' Πειραιώς ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τη Δυτική Ελλάδα ο Πέτρος Ευθυμίου, για την Κεντρική Μακεδονία ο Πάρις Κουκουλόπουλος, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Μάρκος Μπόλαρης και για την Κρήτη ο Κώστας Σκανδαλίδης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε την πολιτική συγκυρία και παρουσίασε τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ για «κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά».
Επιπλέον, επέμεινε στον διμέτωπο χαρακτήρα του προεκλογικού αγώνα του Κινήματος, αφενός κατά της «δεξιάς και συντηρητικής αντίληψης» και, αφετέρου, κατά του «πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της επιπολαιότητας που οδηγεί σε κινδύνους τη χώρα».
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το περιεχόμενο της επιστολής για την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης, επιστολής που απηύθυνε σήμερα στους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: